Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Poludnicu na Kamienku

Diskusná téma K článku: Cez Poludnicu na Kamienku

Prvá časť stretnutia pri príležitosti 5. výročia vzniku Hiking.sk sa blížila a ja som rozmýšľal nad mapou, ako sa na Kamennú chatu dopravím. Keďže som mal k dispozícii celý deň, bolo jasné, že to nebude len výstup od najbližšej stanice lanovky. Rozhodnutie padlo na hrebeň vybiehajúci z Krúpovej hole na severe ukončený vrchom Poludnica.

TDD

MisoBMT.
aktualizuj adresu. Určite sme spolu robili (1973 - chodník z Brhlísk k Mikulášskej chate) /3bratiaB/

MisoBMT

Chodnikári, to je moja téma...:)) Odrobil som tam niečo (1973-79), vytesal nejaké nápisy-podpisy, napísal (a potom stratil)nejaké články a teraz hľadám žijúcich účastníkov a čí najstarších pamätníkov, aj spred roka 1970. Vďaka za každé info!

PJano

Chodníky vybudované budúcimi inžiniermi z našej fakulty boli (a zväčša aj zostali - tam, kde nie je "výhodné" alebo možné ich obchádzať) takými prírodnými umeleckými dielami. Svojou dokonalosťou zostali a asi aj navždy zostanú neprekonané. Aj v čase technológií, ktoré dovoľujú prenášať takmer doslova celé hory a meniť tvárnosť krajiny v nevídaných rozmeroch. Je v nich vidieť technickú precíznosť ale aj citlivú zladenosť s prírodou. V tomto zmysle ničím nezaostali za stavebnými dielami svojich otcov, dedov i dávnejších predkov.

Inci

Chodnikári -študenti SVST EF Bratislava
ozvite sa rok 1970 az 1980

Funttomas

V sobotu 27. septembra 2008 boli kamaráti z klubu na túre Iľanovo – Poludnica – Iľanovo. Štyri autá zaparkovali na ihrisku na hornom konci Iľanova. Po túre našli na všetkých autách vylomené predné a zadné znaky. Lak sa nezaobišiel bez škrabancov a znaky ostali u „zberateľa“. :-(

M

Zopár dobových fotografii a ničo o výstavbe chodnikov v jasnej pozri wwww.chodniky.sk

Sona

Nechcem predbiehat, ale jednemu clenovi nasho timu sa mozno podari zorganizovat verejnoprospesne stretko na jesen...

TDD

Martin:
Ja som si odbrigádoval v Jasnej 4 letné mesiace v rokoch 72 -74. Vyberovú testovaciu brigádu som absolvoval so zbíjačkou na úprave komunikácie pod "Novým mostom SNP" v Bratislave. V rámci brigád EF SVŠT sa v Jasnej upravovali aj zjazdovky - v roku 1972 vznikla aj "FISka". Kedy si tam bol Ty?
Budem musieť prehrabať archív fotiek a nejaké historické pohľadať, prípadne pospomínať kde na aký kameň sme tesali nápis a rok.

Funttomas

Osobne sa mi veľmi páčilo prvé stretko hikingu na Kráľovej studni, kde bola aj brigáda. Opäť by som sa niečoho podobného zúčastnil.

PeterS

Ja by som bol zvedavý, keby ďalšie stretko Hikingu bolo spojené s nejakou verejnoprospešnou turistickou činnosťou, či by bol taký nátresk:)

Axel

Detto sa pripajam. Popisane kamene SVST spolu s rocnikom som si vsimol a zaujimali by ma aj blizsie infosky (aj zo zakulisia).

Lubo

Ja sa samozrejme tiez pripajam :-)

Sona

Ano, pripajam sa k Misovmu navrhu, to by bolo urcite zaujimave citanie :-)

Misob

Milan, mozno keby si napisal na Hiking clanocek o tom, ako vznikal ten chodnik s nejakymi tymi zazitkami (pripadne ak mas v archive nejake fotky), zaujalo by to viacerych citatelov.

Martin

Za mojich študentských čias bolo vecou prestíže dostať sa na letnú aktivitu medzi brigádnicku elitu tzv. chodnikárov. Z elektrofakulty SVŠT sa každý rok desiatky ľudí podieľali na budovaní chodníkov v Jasnej a okolí potom privádzali do závistlivého úžasu ostatných svojími neuveriteľnými zážitkami o nadľudksých pracovných aj nepracovných výkonoch. Som rád, že to dielo slúži aj po rokoch. Nikdy predtým ani potom som nemal takú kondičku a nevidel taký koncentrát nádhernej prírody ako vtedy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov