Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Alpine Pro Montana PTX Plus

Diskusná téma K článku: Topánky Alpine Pro Montana PTX Plus

Česká značka Alpine Pro je známa skôr outdoorovým oblečením než topánkami. Nám však na redakčný stôl prišli práve topánky – ide o model Montana vhodný ako univerzálne turistické topánky na menej náročnú turistiku. Sú tuhšie, ako by sme od tejto kategórie očakávali, to však môže byť ich výhodou v horšom teréne. Vďaka svojej nenápadnej farbe a skôr striedmemu dizajnu sa uživia aj počas sychravých či zimných dní v meste.

Tomasz

Jano pocuj, ty mas paradny web o outdoore, horach, turistike. Ja teraz vozim nove topanky na Slovensko, mohol by si ich pls predstavit, nech sa o nich vie a ja ti za to nieco vyplatim ?

Fero jasne, aj tak su vsetky clanky zadarmo, kopec testov, predstaveni a praktickych rad, tak sa mi aspon zaplati ten cas co tomu venujem.

... a takto to asi bolo, no a co ? Kto z diskutujucich prevadzkuje takyto server, resp. by ho prevadzkoval s obsahom zadarmo ?

Ondrejk

No,asi tu mame vsetci pravdu.A verim ze to cita aj autor.Myslim ze budeme musiet prehltnut tuto horku pilulku a mysliet na to ze aj takto sa zdokonaluje tento web (clovek sa uci na vlastnych chybach).Skoda ze po zadani nazvu vyrobku do googlu hned nacita hiking.sk skoda....

Peto.z.bb

ondrejk - suhlasim, len je otazne ci by si mali Low-end znacky robit PR na weboch ako hiking.sk, kde zrejme nechodia ich klienti (ti, co idu par krat do roka na nenarocnu turu napr. kvoli kamaratom). Ale najma otazka znie, preco by mali weby ako hiking.sk robit PR Low-endu, a navyse to neoznacit ako PR clanok, ale ako clanok od kedysi "renomovaneho" autora. Peniaze veru hybu svetom a mnohymi ludmi :(

rast a Michael S - plny suhlas, este ako-tak by som chapal ak by islo o topanky vyrobene co ja viem v Rumunsku a nie otrokmi v Cine, taketo vyrobky by malo vyznam predstavit. Obavam sa ale, ze trend je opacny, toto je skor asi tema na nove forum. Napr. svojho casu mali v Exi sporte Kayland Zephyr za cca. 80 eur, teda teoreticky ovela lepsie topanky (vitaz testu Backpacker magazinu v 2009) ako tieto na prvy pohlad zle topanky od Alpine pro. Avsak tie Kaylandy uz neboli Made in Romania ako vsetky dovtedajsie co som od tejto znacky mal, ale made in China. Jedna z topanok mi premaka, a obe maju dost nekvalitne pogumovanie spicky. Aj preto som tu povodne kritizoval to, ze namiesto testov kvality boli tieto velmi zvlastne Low-end topanky predstavene len preto, ze si to Apline pro zaplatil. Nemam nic proti sponzorom, ale malo by podla mna aj v tomto pripade zostat pri nepodpisanom clanku z kategorie PR, a nie "nasli sme na stole dar od JEziska, tak o nom piseme".

MichaelS

Přesně jak píše rast..když se podívám namátkou třeba sem .... hanibal.cz/…/1820-duras-piave .... tak je vše v pohodě, prostě lehké trekové boty s no name membránou za pár stovek. Ale za tři tisíce bych už čekal něco fakt jiného.

Rast

No neviem, ci je Alpine pro za 3000 Low end. Za tu cenu kupite vyrobok renomovanych znaciek, o vypredajoch ani nehovoriac. Takze tieto boty by boli zaujimave, len keby boli za minimalne polovicu ceny

Ondrejk

Myslim ze aj tato "sfera" potrebuje tzv. low-end vyrobky ako vo vsetkom.My,ako aktivny turisti mame samozrejme ine naroky.Ako pisal peto.z.bb radsej toto na nohach ako tenisky.Tymto neobhajujem Alpine pro len pisem ze trh potrebuje aj taketo vyrobky.

Peto.z.bb

Chapem ze tento web nejako musi byt financovany, a ze sponzori maju svoje podmienky. Sucasne vsak autor clanku musi chapat, ze ho po takychto textoch my mnohi musime vnimat bud ako neuprimneho cloveka, alebo ako zaskodnika ktory podporuje predaj nekvalitneho vyrobku. Ci tie topanky fakt niekto v noci cez okno nechal na redakcnom stole, a tento zazrak ovplyvnil clanok? :)) Alebo bol clanok urceny tym bohatym snobom, co chodia do Tatier v teniskach Adidas, a pre ktorych je tato velmi zvlastna obuv povedzme ze lepsou alternativou do Tatier ako tie tenisky? :))

Jjano

Michael, ja neobhajujem ten článok, ale sa smejem s Vojtovych argumentov:"To co je tu napsáno zjistím když si v obchodě vezmu botu na 2 minuty do ruky ..."

MichaelS

To jjano .... no, nevím jak Vojta, ale já bych na seriózním turistickém webu, za který tento rozhodně pokládám, asi čekal představeny skutečně outdoorové výrobky, ideálně takové, kde nepoměr kvality a ceny není až tak markantní jako zrovna tady. Co si budeme namlouvat, Alpine Pro fakt není garantem nějaké jooo kvality(byť u oblečení se to ještě dá neřešit), její produkty mají ke skutečně outdoorovým dost daleko, a přitom chtějí za boty s jakousi no-name membránou cca 3000Kč ... alpinepro.cz/…/18065.

Prostě mnohé z nás nutně napadne, co právě TOHLE a TADY.

Jjano

Vojta, to je srandovný argument. Načo sa potom robí celý tento web? Načo sa tu píše o túrach, keď si všetko tu napísané zistím, keď si tú túru za pár hodín prejdem? Načo sa tu píše o chatách, keď si všetko tu napísané zistím, keď tú chatu na chvíľu navštívim? Načo sa tu píše o výstroji, keď si všetko tu napísané zistím, keď si tú výstroj v obchode vezmem na 2 minúty do ruky? :-)

Vojta

Sona : To my všichni samozřejmě víme, ale proč se vůbec na weby dává takovéhle info které vlastně nemá žádnou vypovídajicí hodnotu ? To co je tu napsáno zjistím když si v obchodě vezmu botu na 2 minuty do ruky ...

Sona

Pri Predstaveni sa neuvadzaju informacie o kvalite a zivotnosti topanok, pretoze je to kratke predstavenie vyrobku. Taketo informacie sa nachadzaju v kategorii Testy, kde boli topanky niekolko mesiacov pouzivane v terene, napr.: hiking.sk/…/lowa_albula_gtx_w…

Peto.z.bb

Su 2 rozne veci:

  1. podla mna su urcite info o tom, ci je topanka vhodna pre uzsiu ci sirsiu nohu, uzitocne, aspon pre tych z nas ktori mame chodidlo blizke k jednemu z extremov.

  2. ak budu mat sponzori tohto webu pravo na to, aby sa tu propagovali nekvalitne vyrobky nie v PR clankoch, ale v kvazi redakcnych clankoch kde sa akosi zabudne na najzakladnejsiu sucast a to je kvalita prevedenia a zivotnost topanok, tak je to velmi velmi smutne.

Aj som raz zvazoval, ze si kupim nieco v Alpine pro, len preto ze som mal kupon na 20% zlavu. Mal som ale dojem, ze tam predavalu prsiplaste s klamlivym oznacenim membrany. Ze skazili zdanlive softshell materialy vlozenim toho isteho prsiplasta ako medzivrstvy. Skoda, ze uz nerozdelujeme medzi "sportovym oblecenim" a "sportovou modou". No ale najma tieto topanky mi nepridu ani len esteticke, hoc musim uznat ze velka cast oblecenia v Alpine pro je krasna, nielen tie cicmanske vzory. Celkom by ma zaujimalo porovnanie kvality a zivotnosti tychto topanok a napr. nejakych z Exisportu za 40 eur - len toto podla mna nepatri na hiking.sk, ale co ja viem na zlacnene.sk ci obdobny web.

Mivym

musím s Vojtou i MichaelS súhlasiť. Mal som možnosť skúšať iný druh topánok Alpine Pro a tuhé sú jak sviňa a nepohodlné ,zaradil by som ich možno až do Céčkovej kvality akú poznáme v tzv.trekovej obuvy z Lidlu

MichaelS

Doufejme, že ten článek aspoň trochu přispěl na provoz webu, který je jinak fajn. Jinak za tyhle peníze a zrovna tyhle boty .... ani smykem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov