Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Aj takí sa potulujú lesom ... )))

Muro1

No ako zase nieje cyklista ako cyklista ja jazdim na biku uz 15r a par rokov aktivne a som aj pesi turista tak viem co ako treba sa navzajom respektovat !!

Jiku2

novy zakon "zákaz bicyklov na lesných chodníkoch ..."
Takovy zakaz je na Slovensku? co to znamena? ze nemuzu jet treba po cervene znacce, kdyz to neni zaroven cyklostezka?

Panda

Viete co. Takto treba na vas ludia. Nic proti tym slusnym, ale vo vseobecnosti nariadenia nikto nerespektuje aj ked su potrebne. Asi to nemame vstiepene.
V Ciernej hore ked nemate stavebne povolenie a ciernu stavbu na nariadenie sudu vcas neodstranite, dojde armada a vyhodi vam ju do vzduchu.
Vo Svedsku sa za kradez odtinali ruky alebo nohy.
V Ciernej hore sa nestava na cierno a vo Svedsku sa dodnes nekradne.
Asi tolko k tomuto vychovnemu stitku na strome :-)

Leodhen

Hm... Som netušil, že môžu robiť taký strašný rachot. Znelo to ako 10 V3S a 20 prúdových lietadiel :D
Každopádne keď už nie to lano, tak ten vrt mi dosť pokazil náladu. Tíško v lese a zrazu hluk aký ani v meste na stavbe nie je. Ale to už je iná téma.

Igor STRHÁRSKÝ

Predpokladám, že si počul zvuk vrtnej veže, ktorá robí priekum pre plánovanú ťažbu uránu. Odbočka k vrtu je cca na tebou označenom mieste dole doprava (v smere Bankov-Jahodná). Vrtná veža je pár sto metrov dole kopcom nad hlavnou cestou. Predpokladám, že ten drôt bol od nich - aspoň dúfam. Tiež dúfam, že s tým vŕtaním čoskoro prestanú a ťažba sa nerozbehne, pretože to si už tam asi nezabicykluješ...

Leodhen

Ľudia ja teraz neviem čo mám povedať. Dnes som si bol zabicyklovať na Jahodnú a medzi Kamenným hrbom a Jahodnou som začul nejaký veľmi hlasny technický zvuk. Tak som zišiel z červenej SNP a skusil sa pozrieť čo sa deje. No hneď za odbočkou z červenej(cca 5 metrov) ležal na zemi silný oceľový drôt. Na jednom konci mal uzol a zjavne bol zavesený o strom, pod ktorým ležal. Druhý koniec lana som nepozrel, ale je veľmi divné, čo sa len tak v lese krížom cez cestu povaľuje silný drôt, ktorý uzlom leží hneď pod stromom. Mam teraz veeeeeeľmi zmiešané pocity ztoho.
Ak nejaký Košičan abo lokálny tadiaľ pôjde, tak si to môže omrknúť. Ja len dúfam, že mám iba falošné obavy. Kto by chcel náhodou presné miesto, tak dám cca súradnice, niekde ztoho miesta ide odbočka na sever mierne dolu : N 48.76282° E 21.14945°

Ondro_RK

ripo,
keďže si zadal GPS súradnice - hodnotenie fotografie môžeš kedykoľvek vypnúť ;-)
Ja som to myslel skôr všeobecne, že sa takéto fotografie nemajú hodnotiť (hodnotil som tak ako som hodnotil, aby si si to uvedomil, ako aj iní autori...) ale písať to pri každej fotke každému autorovi...
Diskusia k takejto fotke bude, aj keď sa nebude známkovať :-)

Inak človek, čo tento lístok pripevnil na strom je podľa mňa duševne chorý a ak tam ten drôt aj natiahol - taký človek patrí do ústavu...

Gubo

Fuj, hnus čo sa robí v tomto štáte. Ja som biker ale takisto chodím do hor aj ako peší a nikdy som nemal problém či som išiel na bajku alebo naopak. Mal som šťastie len na milých a tolerantných ľudí. Je mi na grc z takéhoto chorého riešenia, hodniť to nejdem.

Ripo

ani som si, pravdupovediac, nevsimol, ze sa da zakazat hodnotenie foto ... Tento zaber som tu nedal preto, aby som si dokazoval, ze viem stlacit spust a ukajal sa nad tym, aky som schopny, alebo neschopny ... Funkciou tej fotky bolo poukazat na to, ake roznorode typy ludi mozete stretnut v prirode. Predpokladam, ze ten clovek, ktory tam dal ten napis ve velky a skutocny milovnik prirody - len problem je ten, ze ju chce mat sebecky len pre seba a za nim urcenych podmienok. Ja ked som to prvy krat uvidel ( a bolo to dobre ukryte mimo dosah oci) najprv som sa smial, ale smiech ma po chvili presiel a pocitil som zimomriavky na tele .. Takze, ci date fotke patku z jedneho dovodu, alebo jednotku z dovodu uplne ineho, ja nepojdem plakat do kuta. Nabuduce si lepsie pozriem moznosti uploadu fotky a hodnotenie zakazem ...

Mato_d

Ak je to pravda a ten drot tam naozaj je, tak je to na basu - podla Trestneho zakona sa tento "autor" zrejme dopustil trestneho cinu vseobecneho ohrozenia.

Ondro_RK

ja tiež nerozumiem, prečo sa takéto fotografie majú v galérii hodnotiť - snáď tu niekto nečaká, že toto bude top fotka, ktorej budú ľudia dávať samé 1, napr. ako fotkám od autorov, ako sú: mato_d, Anton Zahradník, Igor Strhárský. Súhlasím s MisomM - je to reportážna fotka, ktorá sa nemá hodnotiť, preto dávam 5.

Wallendorfer

hmmm, a tu vidime,ake je to hodnotenie roznorode,dakto da patku iny jednotku...

MisoM

Moj nazor je na toto taky, ze ked tato fotka tu je, tak sa nemala vobec hodnotit a ostat len ako reportazna, davam 5 lebo nie je esteticky a ani obsahovo zaujimava. Neznasam tiez motorkarov na turistickom chodniku ale vsetko ma svoje hranice. S cyklistami som problem este nemal nikdy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma