Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Venuša pri Vysokej

Diskusná téma K fotke: Venuša pri Vysokej

Pohľad na dnešný výnimočný východ slnka nad hrebeňom Malých Karpát neďaleko obce Vysoká pri Morave a rovnako neďaleko kopca Vysoká (754m), naľavo. Na cyklochodníku okolo Moravy bolo príjemne, hmlistno, ale teplota klesla k 5°C, čiže sviežo. Zaujímavé, že okraj mraku zatienil presne tú oblasť slnečného kotúča, kde sa práve nachádzala planéta Venuša. Príjemná náhoda.

Vladvlad

Tak ešte raz vďaka, som rád , že sa páči.
Laco: keby som ja videl takúto fotku, napadlo by ma to isté, naozaj to vypadá ako umelo dodaná bodka a umelo upravený oblak, ale nie je tomu tak. Tento pohľad s Venušou sa mi podaril zachytiť len na dvoch fotkách. Následne sa mrak pohol a už bodka vidieť nebola.
Originálne foto a nejaké ďalšie: img839.imageshack.us/…/847036… img832.imageshack.us/…/836266… img12.imageshack.us/…/8510143… img823.imageshack.us/…/133479… img822.imageshack.us/…/912300… img40.imageshack.us/…/7558359…

Tmax

Vlado, nesklamal si. Tešil som sa na večer, ako si pozriem za PC fotku Venuše pred slnečným diskom od teba. :-) Nice.

UNCLE LACO

neviem, neviem či to nieje len jeden klik s klonovacím razítkom. :-)

Meky

Super Vladko.Cestou do práce som rozmýšľal,kto sem hodí fotku na túto tému.Bol si jeden z "favoritov" :-)

Daulagiri

Nádhera, dík za sprostredkovanie toho čo som ja prespal :-)

Vladvlad

Vďaka za pozretie, vstať sa oplatilo, počasie ako na objednávku, aj tá prízemná hmla mala čo to do seba.

Najjednoduchšie a najlacnejšie sa takéto úkazy rovnako ako aj minuloročné čiastočné zatmenie slnka dajú odfotiť obyčajným zváračským sklom img9.imageshack.us/…/postupka… netreba ani statív, len to pridržať pred objektívom, nazúmovať a je to. Nevýhodou je, že vtedy sa nezachytí okolitá krajina.
Táto fotka sa nedala dopredu naplánovať, ten oblak bol akoby kúzelný, bez neho by sa Venuša neukázala. Dalo sa to odfotiť kvalitnejšie, ale mne to stačí aj takto.

Cesta späť domov ale dala zabrať prstom na rukách, nemal som dlhé rukavice a pri slabom vetre a tej teplote som si pripadal ako v decembri :)

Lubo

Vyborne :-)
Cakal som, ci tento ukaz niekto zdokumentuje a prida do galerky. Palec hore!

Jan zigmund

To som sa aj ja pokúšal odfotiť, ale mobilom to nešlo. Tvoje foto je super.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok