Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Batoh Deuter

Diskusná téma Batoh Deuter

Ahojte, prosím vás o radu pri kúpe batohu. Neviem sa rozhodnúť medzi dvoma batohmi, Deuter Guide 35+ a Deuter Guide 45+. Chcel by som ho využívať celoročne na jedno aj viac dňové výlety (spacak,karimatka,varič...) po Slovensku i zahraničí. Neviem či mi bude stačiť tá 35-ka. Nemáte niekto osobné skúsenosti s týmito batohmi. Ďakujem

Peter61

Ľubo, dobré otázky. Netuším. :-))))))) Včera som ho vytiahol z práčky a ide do opravy.

Lubo

Este napis z akeho roku je ten archivny kusok a kolko s tebou nabehal ;-)

Martin Sally Šípoš

Ja mám guida 45+ a neviem si ho vynachváliť. Oproti 35+ má výhodu v spodnej komore, teda aj v spodnom vstupe. Nie je problém vziať ho na jednodňovku i na zimný prechod. Keď ideme s prítulkou liezť, napchám doň lezecký matroš pre oboch a ešte zvýši miesto na sváču a vodu. Keď som v hudy skúšal aj menšiu verziu, tak mi to prišlo LTT (len tak tak).

Nihilo

mám nový model guide 35+. Nemám ani jednu výhradu. Za 1.

Tyger

sorry ze az teraz ale ak si ho nekupil este, tak urcite 45+ na kriteria ktore si popisal. Ja mam 45+ a do toho dam vsetko,s lanom ltt. Inac topovy batoh,

Pierre

Ďakujem vám všetkým za pomoc pri rozhodovaní. Nakoniec to vyhral 35l a dúfam , že som sa rozhodol správne.
Ešte raz veľká vďaka Peter

Bikemartin

Ak celoročne, tak určite 45+, bo je dosť rozdiel zbaliť 800g páperák alebo 1600+g páperák + ďalšia zimná konfekcia.

Peter61

Pierre - vzal by som komplet vystroj a vyskusal sa nabalit. Mal som ho na Roccia Nera a M.Blanc (od chaty nahor), viem si predstavit, ze by som nan zavesil aj karimatku.
Zatial som si ho nekupil, lebo bol dostupny iba v tlmenych farbach, ale pripajam sa k Misovi.

Lubo

Deuter Rise 32 hiking.sk/…/batoh_deuter_rise… pouzivam na vikendovky s prespavanim na horskych chatach. Aj pri objeme 32 litrov nemam pocit, ze by mi cokolvek chybalo. A chrbat nizsiu hmotnost len oceni :-).
Preto by som volil 35+ a nie 45+.

Vrana

Po 2 rokoch pouzivania Deuter Guide 45+ musim uznat, ze je to vyborny batoh. Objemovo mi stacil na lezenie v Tatrach, Walliske Alpy, kompletnu zimnu hrebenovku Malej Fatry, ... S uchytmi na lyze, cepiny, putkami na horolezecky material je to velmi vsestranny batoh.

Andrei3

Ahoj,
ja mam Guide 35ku+ a za seba mozem povedat, ze batoh je velmi pohodlny, dobre rieseny a ten objem je poctivy..ja osobne to riesim tak, ze na 1dnovky, pripadne 2dnovky mam Guida a na viac dnove tripy beriem Mammut Arete 60ku, ktory vsak nie az tak pohodlny ako Deuter..

Pitr

Ja sa vpohode zbalim aj na 4 dni do 35+, takže určite odporúčam ten menší. Aspoň si nebudeš brať zbytočné veci :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma