Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na Čvirigovci

Diskusná téma K fotke: Na Čvirigovci

Od Čvirigovca som čakal krásnu podvečernú panorámu Trenčianskych Teplíc, ale na samotnom vrchole sú len lúčky bez výhľadov. Pár metrov od cesty je ale miesto na sedenie, odkiaľ je aspoň tento pohľad. Ja som bol z neho úplne nadšený, lebo som hneď zbadal Homôľku (v pozadí v strede), na ktorú mám samé dobré spomienky. Tak som ju fixoval, že som si nevšimol, že fotím tieň na kopcoch nad Baračkou. Skalnatý hrebeň pred Homôľkou budú zrejme Kamenné vráta. V doline sa plazia Trenčianske Teplice a cesta do Omšenia. Kopec vpravo by mohol byť Klepáč a za ním – ten najvyšší, šišatý – kopec so zvláštnym menom Baske. (súradnice opäť len odhadom)

Pafi

Niečo tam bolo, v dávnejších KS som čítal o tej lokalite, ale iba populárny článok, že dakde v blízosti Čvirigovca bolo opevnené miesto, nazývali to tam Podhradisko, viac tiež neviem.

Tidoj

To s tým hradiskom ma zaujalo. O žiadnom tunajšom zatiaľ neviem, ale aspoň mám chrobáka v hlave.

Aďo.4

nemáš za čo...Niekedy aj váham opravovať niekoho,aby som sa ho nejak nedotkol..Ale tu mi to nedalo,lebo som tam bol viackrát na liečení,tak to tam trochu poznám..

Tono

... a nebolo nahodou na Čvirigovci taktiez nejake hradisko? Nepamatam si uz datovanie...

Tidoj

Keďže ja to tu vôbec nepoznám a s istotou viem určiť iba Homôľku a Teplice, tak všetko čo píšeš môže byť tak, ako to píšeš. Ďakujem za spresnenie ;-)

Aďo.4

Mne sa zdá,že to není Baske,ale Žihľavník,ktorý je tesne pred ním a trocha splývajú..To skalnaté pred Homôlkou sa mi javí ako Omšenská Baba,ktorá sa vypína na ľavo od Omšenia. Až od Omšenskej Baby do ľava sa tiahne hrebeň Kamenných vrát.V popredí je Grófovec.V oblasti ktorého je niekoľko miestných turistických trás tzv. kúpeľných..Teraz ich poopravovali a spravili aj odpočinkové miesta v rámci náučného chodníka.Naučný chodník začína pri vinárni,ktorá je umiestnená v skale
vedľa cesty na Omšenie a končí pri jazierku na Baračke..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma