Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Užockyj pereval – Pikuj

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Užockyj pereval – Pikuj

Krajom pod Poloninou Bukovskou som sa túlal na bicykli pekných pár rokov dozadu, ale na jej hrebeni som ešte nebol, a tak keď prišla ponuka zúčastniť sa túry v tejto menej známej oblasti Zakarpatskej Ukrajiny, váhať nebolo prečo. Snáď len nie najlepšia predpoveď počasia odstrašovala, ale vyvažovala to zvedavosť uvidieť a zažiť jazdu vlakom po trati nazývanej aj „Podkarpatoruský Semmering“, prechádzajúcou Východné Karpaty medzi Užhorodom a Ľvovom.

Axel

Nooo, neznie zle. Kedy bude opakovanie, pridam sa...

JorkyKE

ten zlty kvet je: Žltohlav európsky (Trollius europaeus)

Alexander

Dik za zastavenia.
Kedy opakovanie, Axel, to neviem, ale ak by bolo, dufam ze nezabudnem dat vediet.
Ano, Jorky, dik, medzitym som kdesi zazrel fotku s urcenim nazvy kvietku), tak uz som to sice aj vedel.

Honzek

Krásné končiny Sašo, byli jsme tam letos v květnu s ideálním počasím, došli jsme z Užoku na Pikuj a pek sme dali ještě Otrou a Runu, prostě nádhera. Kdyby ses chtěl mrknou o co jste přišli můžeš tady:
zonerama.com/Album/36192$ret

Rc

co tam strazia ti samopalnici na tom priesmyku?

Alexander

Pozriem Honzo, akonahle budem mat chvilu casu, dik.
Rc - no asi pred pripadnymi zaskodnikmi (dnes zvanymi teroristami), proste to tam je stale od socializmu...

Zivan

Sú v súčasnosti nejaké obmedzenia alebo podmienky pohybu turistov v blízkosti Užockého priesmyku z hľadiska blízkosti štátnej hranice?

Tr

Pokračuje červené značkovanie chodníka z Kinčiku ďalej JV smerom až na Pikuj resp. aj ďalej?
Aký je v súčasnosti celkový stav značkovania hlavnej turistickej magistrály cez hrebene Zakarpatskej Ukrajiny? Aká je jej celková dĺžka?

Rc

alexander aha, vlastne som si neuvedomil, ze tam je aj polska hranica :) lebo od tej slovenskej sa mi to zdalo dost daleko na take manevre

Alexander

Na našej trase obmedzenia neboli. Tie sú iba v prípade výstupu na kopce nachádzajúce sa na Schengenskej hranici (je lepšie o našom zamýšľanom výstupe informovať príslušné hraničné oddelenie). Červená značka pokračuje na Pikuj, aktuálne sa to stále mení, keďže značenie sa neustále rozširuje, info o značení sa dá nájsť - vygúgliť (www.karpaty apod.).
To rc: to stráženie platí pre všetky mosty a tunely, nielen tie v blízkosti hranice. V ponímaní UA sú to strategické body, ktoré treba chrániť (strážiť).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov