Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Búda a prístrešok pod Ondrejiskom

Diskusná téma K článku: Búda a prístrešok pod Ondrejiskom

Počas prechodu juhom Slovenského raja, alebo pri zdolávaní červeno značenej diaľkovej trasy E8 (Cesta hrdinov SNP) v tejto jej časti, je to s prenocovaním pod strechou priamo na značke, bez nutnosti odbočenia, dosť biedne. Je možnosť zájsť na Chatu Rita na Čuntave, tam sa však treba dopredu telefonicky objednať. Avšak, priamo pod vyhliadkovým vrchom Ondrejisko, je stará koliba. Neďaleko je ešte jedna možnosť úkrytu a tou je prístrešok pred poľanou Čuntava.

Daulagiri

Ty brďo, normálne neverím, mne pripadala že keď sa lepšie zapriem tak ju zvalím. A ona ešte žije :-)
Ale škoda jej bude...

Daulagiri

Bohužiaľ s touto búdou (salašom) už veľmi nerátajte. Spal som tu z 12. na 13.1.2022, ale len núdzovo.
Jedna stena je už zvalená na zemi a celá búda je naklonená a vyzerá nestabilne. Je tam pričňa a malá polička, ale je možné že sa táto búdka nedožije ani konca tejto zimy. Ak napadne vlhký ťažký sneh a zafúka vietor zrejme pôjde k zemi.
Je to obrovská škoda, lebo v Slov. raji v podstate niesú možnosti na seriózne prespanie pod strechou a postupne končia aj tie posledné.

Pencurák

Prenocoval som v búde pod Ondrejiskom 26.8.Okrem toho,že dnu bol neporiadok je búda relatívne v dobrom stave.Prameň tiekol výdatne,ale prístup k vode je obtiažny pre rozbahnený terén.

FunTTomas

prístrešok pred Čuntavou bol začiatkom apríla v poriadku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma