Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Krása tatranských štítov

Crusoe

Nemám nič proti kritike, len sa mi zdalo zvláštne to okomentovať či tá fotka stála za to aby ju sem dával.

Aďo.4

Lapaj: ak použivaš program Picaso pri úprave fotiek,tak sa tam dá ľahko upraviť horizont..Kedže nepoužívam Photoshop,tak Ti neviem presne poradiť..Ale kedže je to kvalitný program na úpravu fotiek,tak si myslím,že aj tam to pôjde..

UNCLE LACO

A ešte jedna vec. Vždy je tu možnosť dať Michalovi Mikulášovi odstrániť foto z galérie a následne pridať opravenú fotku.

Daulagiri

Crusoe: keby bol naklonený tak o 1 - 2° tak by som asi nepovedal nič (sám tu určite mám také fotky), ale toto je neprehliadnuteľné a prekrýva to akékoľvek pozitíva tej fotky.

A ako povedal Tidoj človeku najviac pomôžu takéto "negatívne" komentáre s ktorých sa do budúcna môže poučiť. Za seba môžem povedať že moje fotoznalosti (alebo ako to nazvem) som sa naučil s čítania komentárov k fotkám z tunajšej galérky. A myslím že som urobil za tých niekoľko rokov aký taký pokrok. Môžete si pozrieť moje prvé fotky a porovnať s terajšími.

A tiež som amatér, ktorý ani nevie poriadne upravovať fotky, takže som odkázaný na to dobre ich odfotiť :-)

Lapaj

Nechcem to tu (už) zahlcovať našou osobnou konverzáciou... :) Odpovedal som Ti na email!

Tidoj

Ten otáznik malo byť "a" s krúžkom.

Tidoj

No, ja som mieril skôr k nórčine. Teda či vieš p? norsk.
(Myslím, že škandinávska oblasť ma fascinuje, ale nie ako asi každého...)
K zime mi ide Clan of Xymox.

Lapaj

Tidoj - ďakujem. Vinterriket je nemecký ambient projekt, ktorý je inšpirovaný majestátnosťou prírody, chladu, zimy a pod. (*v niektorých prípadoch sú moje názvy a popis fotiek inšpirované rôznymi textami mojich hudobných obľúbencov, hah!) Názov možno preložiť ako "Zimná ríša". Škandinávska oblasť ma fascinuje, asi ako každého. Ale ak mieriš nato, či som tam bol, tak potom nie.

Tidoj

Lapaj, máš tu ale aj lepšie fotky. Ja som si tak rýchlo preklikal tvoju galériu, lebo si ich nepamätám. Je tam niekoľko super fotografií z Tatier, ale keďže mňa tie skaly a štíty moc neberú, tak najviac sa mi páčia obe Hmlisté rána, Utekajme, už ide a najmä Hrad Muráň.
Ale iné som chcel - jedna fotka má názov Vinterriket. Čo to znamená? Znie mi to tak škandinávsky. Ak je et určitý člen, mohlo by to byť po nórsky niečo ako nemecké Das Winterreich? Máš nejaký bližší vzťah ku škandinávskej oblasti?

Lapaj

Ja si z toho fakt nerobím ťažkú hlavu. Ale poteší ma, že mi to niekto zvozí, prípadne poradí. Som totálny amatér. Ale viem, že tu mám aj horšie fotky :) ...padajúcemu horizontu by dopomohla pevnejšia ruka, resp. statív. Ale je možné ho nejakým spôsobom upraviť aj v PC programe, napr. vo photoshope (s ním mám len malé skúsenosti)? Díky za rady...

Tidoj

Crusoe, neber to tak tragicky. Pravda je, že tu tá šikmina bije do očí a Daulagiriho asi iba oprávnene prekvapilo, či táto veľká drobnosť nemohla byť upravená pred pridaním foto.
Ja si niekedy nevšimnem zuby na svojich panorámach, ale takto šikmú fotku by som sem asi ani ja nepridával. A to si dovolím tvrdiť ako človek, ktorý foteniu nerozumie a ktorého lepšie fotky vznikajú iba súhrou fotoaparátu, foteného objektu, počasia a počítača.
A hlavne: Ja som sem popridával tiež všeličo, čo by som teraz aj zmazal. Body sú pri tých fotkách také aké sú... A napriek tomu, že ja beriem aj jeden bod ako prejav záujmu, tak čísla 3,2,2 mi nedali viac, ako keby mi napísali akýkoľvek komentár. Hlavne negatívny, z toho sa najviac naučíš (ak je k veci).
Lapaj má šťastie, že bol Martin k nemu úprimný a dal si tú námahu napísať mu to - verím, že šikmú fotku sem už nedá. Nájdu sa tu aj neobjektívne komentáre, ale to zistíš, kto ti radí a kto si chce len zamudrovať. Podľa mňa sa takto naučíš lepšie ako čítaním návodov. Ja by som bol za kritiku ku každej mojej fotke vďačný. Tak ešte raz - pozri sa na to pozitívne, milý Crusoe.
Tvoj Piatok ;-)

Crusoe

dorovnavať horizont,akokeby ste tu boli porotcovia a na webe kde sú naj mega super fotky z celého sveta. NEchápem tie komentáre . Nepoviem že tá fotka je na nič. Ale skomentovať to takto ? iba kôli horizontu ? No fakt stráášna chyba.to tu radšej ani nepridávať fotky.

Jonathan.sk

Laci, sme Vás hľadali:http://hiking.sk/hk/fo/40656/tam_v_dialke.html

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok