Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NP Retezat - Varful Peleaga a Dragsan

Diskusná téma K článku: NP Retezat - Varful Peleaga a Dragsan

Na Hikingu sme si prečítali správy z ciest po rumunskom Retezate a s nemalými obavami sme sa vydali na cestu, ktorá dopadla nad očakávanie dobre. Prenikli sme až do stredu Retezatu a dosiahli druhý najvyšší vrchol tohoto pohoria. Počasie bolo krásne, hory rozľahlé, sprcha osviežujúca, muchy otravné a slovenská domáca slivovica liečivá.

Kossuri

Krásna titulná fotka, akoby to ani nebolo v Európe...

Jindra 1947

Dne 18.9.66 jsem poprve vkročil do slov.hor a ty se stály mým osudem.Každý rok urazím přibl.1000 km a z toho asi 2/3 na Slovensku.Mít pochozené více jak 8000 km z necelých 14000 km značených cest na Slovensku je myslím celkem slušný výkon.K tomu je třeba připočíst přes 1300 km po neznačených cestách díky myslivosti.V N.Tatrách jsem byl 16 let myslivcem,a to mi po známostech umožnilo dostat se i tam,kde to normálně nejde.Vše mám zdokumentováno v 54 kronikách!

Pf.69

Odporučam Rodnu . To množstvo koní a skoro žiadny človek ! Stan sa rozkladal podla chuti a hlavne podla zdroja vody. Cestovanie v skutku útrapa ,ale oplatí sa !!!

Romozo

Tiež pripájam pochvalu za výborný článok, vďaka ktorému som si pripomenul naše nezabudnuteľné putovanie v inej časti Rumunska - Bihor a Vladeasa. Z tej jazdy autobusom po kľukatých a miestami dosť rozbitých cestách, sa mi ešte teraz prevracia žalúdok:-). Mali ste aj nejaké oficiálne mapy alebo len z stiahnuté z internetu? Inak, my sme sa na Slovensko vracali EC-ckom a tiež od nás maďarský sprievodca nepýtal žiadny príplatok k FIP-kám, hoci k tým by sme vraj mali doplácať. No nesťažovali sme sa...:-)

Sifon88

Daulagiri: Ak sa tam raz vyberieš a pôjdeš za divočinou, tak odporúčam skôr niektoré iné pohorie (Rodna, Paring). Retezat je predsa len asi najnavštevovanejší.Aj keď my sme aj tam našli chodník, na ktorom sme za dva dni nikoho nestretli.

Daulagiri

Keď nik iný tak aspoň ja.
Ďalší parádny článoček s divokých Rumunských hôr kam sa snáď aj ja raz vydám. Super čítanie, parádne zážitky, tíško závidím :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma