Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Podvečer na Dieli

Bruma

Ano ja ta rozumiem, ale ja tiez rad kritiku, ktora ma posunie, ale preco dal koment iba k niektorym a nie ku kazdej. ved ked uz dava take vysvetlenia tak nech da radu aj ostatnym k fotkam, ved nie len Ty alebo ja, ale aj iny by uvitali koment k fotkam. tak ja som ho tu u Stevka pri jeho fotke vyzval, nech da koment ku kazdej. :)

Stefan, prepac nam, ze tu robime toto vlakno :)

Rasto

Tidoj

Rasťo, aby si ma správne chápal - nehodnotil som, či má PJano pravdu alebo nie, alebo či by mali vyzerať fotografie podľa neho. Ja som si "len tak povzdychol", že ja ku mojim fotkám dostanem 5, alebo 4 body, alebo nič. Prípadne nejaký komentár, väčšinou milý - to poteší viac ako body. Ale nestáva sa mi, že by mi niekto povedal, čo je na tej fotografii zlé. A ja by som bral aj neobjektívne vyjadrenie - teda čo sa mi zdá, že je na fotografii zlé. A nie vždy to uznám, ale aspoň mám nejakú spätnú väzbu.

Bruma

Mna by len zaujimalo, je tu 44999 fotografii, tak nech sa svetovy fotograf a kritik vyjadri aj k ostatnym, Ja sa velmi rad priucim ako robit fotky a ako maju fotky vypadat podla PJana. :)

pisem 44999 fotiek k tejto hodine, tak nech chlapatko zacne cim skor. :)

Tidoj

Najprv som nevedel, čo bruma svojím príspevkom myslí, ale už som si prečítal tie komentáre PJana k niektorým fotografiám.
Neviem, PJano, či si tie tvoje "opravy a návrhy" myslel v dobrom alebo v zlom, ale podľa mňa to je dobré, že píšeš konkrétne veci. Teda ja by som to bral určite v dobrom. Neviem, čo na to tí, ktorí vedia fotiť (ktorí majú svoje skúsenosti, svoj štýl a zámer fotenia), ale napríklad do mňa by si sa mohol biť kľudne cez každú fotografiu. Ako som už raz spomínal, ja znášam kritiku veľmi dobre a niekedy mi chýba upozornenie na chyby pri fotení, návrhy ako by to bolo lepšie, alebo aspoň poukázanie na to, čo je úplne zlé. Proste kritický (ak sa dá aj konštruktívny) komentár k fotografiám. Niečo ako tie tvoje.

Muska

PJano Na horizonte sú zľava doprava: Ďumbier a Štiavnica, na hrane kotla pod Štiavnicou je Štefánička, ďalej nasleduje Malý Gápeľ a Králička, no a vpravo vidno Lajštroch. Pod nízkotatranským hrebeňom je lúčnatý kopec Šanské a v popredí sú lúky na Dieli pod Breznianskou Skalkou.

Bruma

PJano, si mal asi vela kofeinu v kave, ked sa tu bijes do kazdeho :)

PJano

Všeobecná boľačka: názvy (opisy) fotografií.

Dobrý, teda priliehavý, vecne správny a výstižný zázov záber zhodnocuje, zvyšuje "pridanú hodnotu" zachytených skutočností. A, samozrejme, aj naopak: nevhodný alebo zlý názov fotografiu môže i sčasti znehodnocovať.

K danej fotke: Ak má ísť len o náladovku, impresiu, vtedy nie sú dôležité presné označenia aspoň tých najdôležitejších objektov zachytených na zábere. O tomto zámere však nesmú vzniknúť žiadne pochybnosti. Ale na druhej strane: aj k dobrej krajinke-náladovke ak sa pripoja takéto informácie, obsah fotky sa zvýši.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky