Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na Chopku

Diskusná téma K fotke: Na Chopku

Príjemný deň strávený na Liptove a návšteva najvyššie dostupného miesta s bicyklom široko-ďaleko. Využitá bola toľko medializovaná cesta. Posledných pár metrov na vrchol už len kúsok vyniesť. Z Jasnej (1100m n.m.) do cca 2000 m n.m. je to 6,8km, maximálne stúpanie v zákrutách okolo 22%. Cesta sa dá "bezproblémov" vyšlapať, ale víkendovým cyklistom to neodporúčam. Treba mať čo to najazdené. Je to veľmi príjemný cyklovýšlap s krásnym výhľadom. Hore panoval čulý stavebný ruch, autá sa tam premávali, čiže nejaké zaťažovanie sa návštevným poriadkom je v tejto lokalite úplne bezpredmetné. Cesta nadol po rovnakej trase. Pod Lukovou v jednej zákrute sa dá nabrať voda z prameňa. "Lanovkoví" turisti na mňa pozerali s rešpektom, mnohí ma aj hore oslovili :) Počasie bolo na jednotku.

Bazajac

To je dobrý tip. Víkendoví cykloturisti si môžu bike vyviesť lanovkou.

Vladvlad

Ale potom nechápem, načo by sem išli. To môžu ísť takisto aj na Lomničák.
A pochybujem, že to "víkendoví" cyklisti zídu dole, možno niektorí s pomocou HZS :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky