Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kmeťov vodopád

Diskusná téma K fotke: Kmeťov vodopád

Tento 80m vysoký vodopád, najvyšší vo Vysokých Tatrách, je ľahko prístupný vďaka chodníku, ktorý odbočuje z modrej značky, vedúcej Kôprovou dolinou. Jeho vody majú aj počas horúcich letných mesiacov teplotu len okolo 2-6st.C.

Radog

Pekna gycovka do kalendara Priroda 2010

Mato_d

Toto je uz vysledok hrania, a dost dlheho :)
Kompaktik, akym je S3 taketo sceny proste nestiha. Je to jeden zaber, foteny z ruky casom 0.8s priamo do jpg, takze vela priestoru na upravy neostalo...

Marecica2

to vyzera skor na hdr, alebo takzvany sendvic, cize dve expozicie zlepene dohromady, strati sa pritom poriadne kontrast a vyzera to nerealne alee na druhej strane dalo by sa s tym vyhrat :)

Mato_d

Jozef: spokojny urcite nie som, dalo sa to odfotit aj lepsie. Ale moznosti boli take ake boli. Nabuduce to bude lepsie, vsak som tam bol prvy krat...
Gubo: ...respektujem, diks za kritiku ;)

Gubo

no, mne sa to takto vobec nepaci, moc umele, nerealne...skoda, mohla to byt super fotka, nie ako namalovane.

Jozef Kmeť

Môj vodopád sa ti podarilo dobre odfotiť a ak si sám so sebou spokojný tak a ja tiež.

Mato_d

Lubo:
No neviem, podla mna nema hodnota clony nic spolocne s kontrastom. O tom pocujem prvy krat...
Jedna vec by ale pomohla - este pred fotenim o nieco znizit kontrast v nastaveniach fotoaparatu. Skoda, ze som na to prisiel az teraz...
Dikes za hodnotenie! ;)

Lubo

Nuz, mne sa fotka paci a podla toho som ju aj oznamkoval.
Pri vodopadoch su prepali hlavnym problemom. Istou moznostou je fotit na co najnizsiu clonu s pouzitim silneho ND filtra + polarizak. Cim je totiz vyssia clona, tym je aj vyssi kontrast.

Daulagiri

Dík za odpovede, keď niekedy pôjdem touto dolinou tak si tento vodopád určite nenechám ujsť, len som nevedel že ako je to s prístupom k nemu ale už viem :-)

Mato_d

Ransford:
Naozaj necitim potrebu presviedcat ta o dokonalosti tejto fotky ;)
Dal si 4, v poriadku. Kiez by si bol vo svojej kritike konkretnejsi. Nevadi, co uz... ;)

Ransford

ste sa rozpisali...ale stale sa mi to nepaci...nevadi, co uz...

Mato_d

Funtthomas
Vdaka za ocenenie formalnej aj obsahovej stranky fotky ;)
Fotak tu siahol na svoje technicke hranice, navyse to bolo snimane bez stativu, len tak z ruky, takze aj IS si zastabilizoval, heh...

daulagiri
Ako uz pisal Ondro - k vodopadu vedie normalny chodnik. Od modrej znacky sa odpaja tesne za koncom asfaltky, kde cesta vchadza do lesa. Je tam taka mala studnicka a jeden chodnik vedie kolmo hore vychodnym smerom. Tak to je on. Inak to nie je absolutne nijak oznacene, co je skoda. Chodnik je hore pod vodopadom pekne upraveny, je tam novy mostik a zabradlia.

Ondro_RK

--> daulagiri,
áno k vodopádu vedie riadne značený turistický chodník. Keď pôjdeš Kôprovou dolinou popod Kriváň - nemôžeš minúť odbočku k vodopádu, je to veľmi blízko od cesty, ani nie 5min. Vlastne pri tej odbočke aj končí značená cyklotrasa.

Daulagiri

Mne sa fotka tiež páči a aj vzorovo vyplnená fototechnika ako je u teba zvykom.
Chcem sa ešte spýtať: dá sa k tomuto vodopádu dostať legálne bez nejakých problémov a tá odbočka je nejako vyznačená (nemyslím značkami) alebo ten chodník proste treba poznať ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky