Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamenná lavína

Peterg

Ako teraz pozerám na tie fotky, tak si skutočne môžem len gratulovať, že to dopadlo tak dobre.

Phalike

Ako pekne na seba nadvazuju clanky o zrekonstruovanej Chate pod rysmi a kamennej lavine na ceste k nej. To aby som si zobral helmu ked sa tam vyberiem na prieskum :)

Vrana

Bleskova reakcia a skok za kamen ti asi zachranila zivot. Uhybat padajucej mase kamenia sa neda.

Nieco podobne ale v daleko mensom som zazil. Schadzali sme z Laginhornu po ladovci a obcas sa nieco mensie vysypalo zo steny vysoko nad ladovcom. Vsetko v pohode, az do chvile ked jeden mensi televizor asi 70-100 m nad nami zmenil smer a rutil sa na nas. Utiect naviazany na lane sa nedalo, maximalne par krokov a rychlo zalahnut. Nastastie preletel nam ponad lano.

Peter61

... s tym by malo problem aj BVPčko.
Gratulujem k prezitiu.

Daulagiri

Tak takýto zážitok veru nemusím zažiť a gratulujem k tomu že to dobre dopadlo.

Adina

Ked chodim po tatranskych chodnikoch a pozeram na skaly nadomnou, stale ma napadne, dokedy sa udrzia. Mam pred nimi respekt. Videla som padat a pocut skalnu lavinu, pri dlhom plese z masivu Gerlachu. Nastastie sme boli v bezpeci, na opacnej strane udolia. Pribeh napinavy, som rada, ze so stastnym koncom.

Jana T.

Extra-priamy prenos...
Vďaka Bohu, že to dobre dopadlo...

HonzaIV

priamo nad Sliezkym domom byval za čias, kedy som chodil do Let.Det.Tábora veľký balvan a každy rok sme sa čudovali že tam stále stojí... cuduj sa svetu, balvan tam je stale a barak stale stoji

Meky

Aj ja som bol raz svedkom kamennej lavíny.Pustila ju partia "turistov",ktorí si skracovali cestu pri výstupe na Kriváň.Bol to riadny hukot.Našťastie sa nikomu nič nestalo,lebo kamene padali mimo chodník.Ale nebezpečnejší bol moment pri jednej túre v Dolomitoch,keď len o nejaké dva metre prefičali okolo nás 3-4 kamene veľkosti hádzanárskej lopty vo výške hlavy.Jeden zasiahol chalana z nášho zájazdu,ktorý išiel o niečo nižšie.Našťastie mu len "štrajchol" rameno.Vtedy sme sa od prekvapenia nestihli ani ukrčiť.

Patko22

uffu. to bolo o chloup. ešte že si si odtial odniesol len veľký zážitok na celý život a nie nejaké zlomeniny a modriny :-)

Peterg

@patko22 - Akurát narazené koleno a to chcem ísť o 2 týždne na 40ku, dúfam že to bude OK.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov