Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tenerife - roklina Barranco del Infierno

Diskusná téma K článku: Tenerife - roklina Barranco del Infierno

Poldňový 3-hodinový výlet touto „pekelnou“ roklinou nám ponúka vychutnanie si ostrova z inej stránky ako počas pobytových zájazdov. Ide o veľmi nenáročnú prechádzku pomedzi rôzne kaktusy, s výhľadmi na dedinku (mestečko) Adeje s Atlantickým oceánom na pozadí. Na každom kroku môžeme pozorovať lávu a jej eróziu, na strmých stenách rokliny sa nám predstavujú geologické hodiny ostrova. Konečným cieľom bude 80 metrov vysoký vodopád.

Bazin

vizerato tak ze casy sa menia, a teraz na prelome septembra-oktobra 2012 ziadny zriadenec tam nebol a dalo sa vojst asi tak 1m nad hlavnym vchodom.

Kossuri

Bol som na Tenerife pred 6 rokmi, tiež sme chceli ísť do Barranco del Infierno, ale bola uzavretá, vtedy kvôli silnému vetru. Hoci nám sa nezdalo, že by nejako prisilno fúkalo. Vyzerá to, že je roklina preventívne uzavretá stále. Alternatívne sme zvolili výstup na vrchol Conde, spomínaný v príspevku nižšie.
Sprievodcu Rother, o ktorom sa autor zmieňuje na konci článku, vrelo odporúčam!

MisoB

Hmm - keď sme sa tam snažili ísť pred 2 rokmi, zavrátil nás zriadenec informačného centra pri vstupe... vyzerá to, že ste vošli nejakým bočným vstupom :)
Chodníkom z Arony sa dá dostať aj na Roque del Conde (1001 m) - "stolová hora" v pozadí na titulke tohto článku.

Bazin

Je to vchod rovno z ulice priamo na turisticky chodnik,neide sa cez ziaden sukromny pozemok. Ozaj tam bolo vela cerstvych stop v prachu.Nikto to nestrazi a perzonal zo susedneho penzionu sa o pohyb ludi nestara.

O hadoch som nic nepocul.

Sona

Ta cesticka k rokline nema chybu. Ten plot je uz na turistickom chodniku? Mne to pride ako plot medzi dvoma domami, kde by som sa asi nemala odvahu trepat, ze vchadzam na sukromny pozemok. Ale mozno na mieste to tak nevyzeralo, ak tam sli viaceri aj s detmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum