Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sveti Ilija – nižší z rodu Eliášov

Diskusná téma K článku: Sveti Ilija – nižší z rodu Eliášov

September 2006 bol na chorvátskom pobreží poznačený klimatickými zmenami. Rozmary počasia priniesli okrem tropických lejakov aj pár dní s čistým a chladnejším vzduchom, priam ideálnym na horské túry. S manželkou sme ich využili na výstup na vrch Sveti Ilija v pohorí Rilić, čo je južné pokračovanie Biokova.

Martin vasko

dnes som sa vratil. na ceste pri hlavnom kostole v strede gradacu je kreslena mapka. od nej vedie betonova cesta popod hlavnu cestu rovno do kopca. vsetko je znacene tabulkami. neda sa zabludit. jedine neoznacene razcestie bolo pod svetym paskalom. toto razcestie je popisane v clanku. pri vystupe do sedla je sv. ilija najvyssi kopec rovno pred vami. dalej pri obideni maleho kopca pred sv. ilijom je napravo na kamenoch cerveny kruh. tu treba odbocit doprava, a uz len sledovat dalsie cervene kruhy az na vrchol. po ceste sa kludne zdravte dobry den, lebo inu narodnost nez ceskos-lovensku som nestretol. odporucam palicky, s nimi je to doslova vychadzka. s prestavkami na fotenie, 40 min. na vrchole atd. mi to trvalo dokopy 4 hodiny. link na fotky pridam neskor.

Martin vasko

dnes cestujem do gradaca na otocku zo slovenska (cesta tam v noci, cez den v gradaci, vecer spat na slovensko. mam tam 9 hodin, skusim vybehnut aj na sv.ilju. clanok s mapkou a fotkami na nezaplatenie.

Šumi

Absolvoval som pred týždńom tuto túru a bolo to naozaj super.článok mi veľmi pomohol pri orientácii,lebo v GRADACI som sa toho veľa o trase nedozvedel.Bez vytlačeného článku by som odbočku na vrchol nenašiel.Trasu doporučujem každému,koho nebaví celé dni vylihovať na pláži.Ja som absolvoval aj výstum na vrchol Sv.Paskal a tiež je odtiaľ nádherný výhľad.

MatusM

Ďakujem za vyčerpávajúci článok ako z najlepšieho sprievodcu. Som si skoro istý, že raz ho využijem. Aj fotky sú krásne:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov