Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nenáročná túra II. – Štiavnické vrchy

Diskusná téma K článku: Nenáročná túra II. – Štiavnické vrchy

Druhý článok o nenáročnej turistike vás zavedie do Štiavnických vrchov. Opisovaná trasa bude mať viac menej turisticko-vlastivedný charakter. V úvode prejdeme len nedávno zaniknutou obcou a doprajeme si prechádzku po malom kúpeľnom mestečku. Taktiež navštívime „castrum desolatum“, nebude chýbať malé topografické cvičenie a záver nás odmení krásnym výhľadom do diaľav.

Karlos

Pan brat nemusia mi vykat.:-) Dodrzali ste slovo a uverejnili ste vsetko tak ako malo byt.
Tono, len ta chcem doplnit, a aj pre citatelov uviest povodny zdroj k predsunutemu hradku. Ide o clanok
Peter Bednár - Eva Fottova: Terrain und sein Einfluss bei der Baulösung der Burgen der West- und Mittelslowakei (in: Castrum Bene 9 /Praha, 2006/ ) varak.hu$ret to odtialto skopiroval.:-)
Este mala perlicka, k fotke Pohľad na vrch Bukovec spod Pustého hradu. Ak sa turista bude pozerat priamo z hradu tymto smerom, mal by vidiet vrch a hrad Zakyl. Rovnako je vidiet z hradu Teplica opacnym smerom hrad Reviste. To len na doplnenie pre milovnikov historie.:-)

Tono

Priamo na vrchole Szaboovej skale niet ziadnych viditelnych stop po kamennom murive. Ale uprimne povedane, ani som velmi nehladal. Poloha je ako stvorena na strazne miesto. Inak, skoda ze som nevedel, ze tam moze nieco stat, priekumu okolia by som sa venoval omnoho dokladnejsie. Poslem este dnes email.
Karlos, este raz dakujem za moznost uverejnit Vasu pracu k hradu Teplica.

Karlos

Ahoj. Tak som sa konecne dostal k tomuto tvojmu clanku.:-) Pekny a aj foto ti vyslo. Chcem sa opytat, ci na Szaboóvej skale nebola ziadna fortifikacia?:-)

Tono

Hehehe Boro, ja som uz v chomute 9 rokov! Neboj, clanky su stale nachystane, postupne ich pridavam.

Boro

Tóno,konečne zasa niečo od teba.Človeče,už som si myslel,že si sa oženil.

Wallendorfer

Tono,pekny clanok + pekne fotky(tie rekonstrukcne obrazky ma specialne potesili :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov