Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tlstá, Ostrá a Drienok za deň

Diskusná téma K článku: Tlstá, Ostrá a Drienok za deň

Myšlienkou zdolať v jeden deň všetky tri turisticky prístupné vrcholy Bralnej Fatry som sa zaoberal už dávno, ale nikdy som nemal možnosť to zrealizovať. Po trojročnej prestávke som opäť na dovolenke na Slovensku, a keďže na poslednú septembrovú sobotu hlásia celkom dobré počasie, idem na to. Postupne vystúpim na Tlstú, Ostrú a na koniec si nechám Drienok (Drieňok).

PaliT

Toto mi prudko pripomenulo dávnejšiu zimnú túru s polovičkou a priateľmi. Prešli sme Ostrú, potom na hrebeni boli v snehu úplne čerstvé stpy medveďa a na vrchole Tlstej sme boli pri západe slnka. Pri zostupe sme zakufrovali a až v úplnej tme sme narazili na nejaké reťaze, ktorými sme schádzali cez tie skalné prahy. Potom v lese sme dvíhali nohy ako bociany, lebo fakt nebolo vidno úplne nič. To bolo naposledy, čo som nemal v batohu v horách čelovku...

In Nomine Noctis

hej hej ja viem, som bol cez vikend v Mengusovskej doline, tvrde to je jak svina :)

Mne slo skor o to ci je to zjazdne na lyziach a ak hej tak s ktorej strany, predpokladam ze lepsi zjazd bude Blatnickou dolinou smerom z Ostrej, tak ?

Nepoznam to tam vobec, tak preto sa pytam, dik za kazde info, david

Bikemartin

teraz je všade väčšinou kôra, počkaj si na lepšie podmienky.

In Nomine Noctis

Ahojte, da sa ist tato trasa - blatnica - ostra - tlsta aj na skialpoch, je tam potom zhora vhodny teren na zjazdik? ci radsej pesobusom?

TomXX

Gratulujem k výkonu, my sme išli len Tlstú a Ostrú a do Blatnice späť cez Muráň a mal som dosť. Na Ostrú si ale mal vybehnúť, schody+retiazka boli v pohode a to musím priznať že to boli moje prvé reťaze v živote :) Tlstá aj Ostrá sú veľmi fotogenické, ale výhľad zo Zadnej Ostrej bol asi NAJ.

Zulien

Poloha Baglovho kopca bola na starsich mapach zaznacena nespravne (zamenene s Lubenou). Blatnicania niekolkokrat podali namietku voci jeho oznaceniu kedze oni tie kopce poznaju inak ako reflektovala mapa. Vzdy nasledovalo uistenie ze v novom vydani mapy to uz bude spravne. Koli dorieseniu zmatkov bola vydana klubom slovenskych turistov a aj umiestnena vrcholova tabula na spravnom mieste.

Peter Straka

Pred pár rokmi som mal podobný plán, ale v opačnom smere. Zdolal som Drienok aj Ostrú, ale na Tlstú mi už nezostal čas - vďaka asi dvom hodinám strávených na vrcholoch kochaním sa a fotením:)- ísť po tme okolo Mažarnej bez čelovky by nebolo rozumné... Inak pohľad z Drienku do vnútra Veľkej Fatry považujem za "najdivokejší" z jej turisticky prístupných vrcholov a uzučký traverz Malého Rakytova zase za jeden z "najdivokejších" chodníkov v rámci toho, čo som po Slovensku pochodil. Čo tam po názvoch kót, Bralná Fatra je jednoducho nádherná.

Fangorn

no dobre, chytajme sa za slovíčka - shocart podklad na ktorom je tam lubena

MisoB

Hikeplanner tam (pre istotu) nemá nič... to čo vidíš je SHOCart podklad :)
Ale k veci: kto by mal vedieť lepšie ako Úrad geodézie, kartografie a katastra? Takže klik geoportal.sk/…/mstemp, vybrať ČO=názvoslovie, HĽADANÝ TEXT=Lubena ... nájde Lubená/vrch/1414 m.
Ktovie odkiaľ brali informácie miestni značkári...

Fangorn

hikeplanner má na tej kóte Lubenú, v reáli je tam rozcestník Baglov kopec. Je mi ale úplne jedno ako sa to volá, hlavne že je odtiaľ super výhľad na Tatry :)

Jantaara

fericki ma predbehol, reagovala som na aďo.4 a jiku2

Jantaara

Mám odfotenú vrcholovú ceduľu s názvom Bágľov kopec a kótou 1413,8m. Takže napriek tomu, že sú to dva kopce, nesedí to s mapou a je to nejako pomiešané.

Fericki

podla mapy VKU Harmanec č.121,5.vydanie 2006 je Baglov kopec 1413,8m.
podla mapy VKU Harmanec č.121,1.vydanie 1994 je Lubená 1413,8m.a Baglov kopec je 1280m.podla mojho posledneho prechodu je to tak ako píšu v tej novšej mape aj v terene.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma