Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kočičí skály a Ostaš

Diskusná téma K článku: Kočičí skály a Ostaš

Prehliadka Adršpašského a Teplického skalného mesta nám každý deň zabrala len pár hodín. Ísť okolo druhej, tretej popoludní nazad do hotela a nudiť sa tam - to nebola príliš lákavá predstava. Využili sme teda rady miestnych a navštívili sme stolovú horu Ostaš s Bludištěm a Kočičími skálami.

Daulagiri

Parádne ako aj predchádzajúce články z týchto končín. Na Slovensku nevídané.

Bazin

pekne, zaujimave, inspirujuce a tie fotky 5+

Kofoluska

MisoB tot otazka na redakciu. Trasu doplnali oni. :)

Lukasi my sme tam boli na zaciatku septembra a uz tam bolo rozhodne menej ludi ako v lete. Ale v adrspachu aj tak pomerne dost - vyrojilo sa tam niekolko autobusov s dochodcami. Otras. Kedze som vacsinu fotiek vo vnutri skalneho mesta fotila so stativom, trvalo nam to pomerne dlho a radsej sme vsetkych pustili pred seba. Potom sme mali pokoj. :D
V oboch skalnych mestach sme presli len platene okruhy. Je to hlavne preto, ze sme v tej oblasti boli prvy raz v zivote a vobec ju nepozname, takze sme sa radsej napoprve drzali toho znameho. Xceme sa tam vratit o rok, mozno o dva, a prejst aj dalsie trasy, Broumovske steny a tiez skusit do Polska Stolowe gory. Je to vsetko nieco uplne ine ako mame tu na Slovensku a je to neuveritelne fascinujuce. :)

Lukáš Lenon

Dovolím si též něco dodat- je pravda, že je tam lidí požehnaně. Ale když vyrazíte třeby na podzim (byl jsem ve skalních městech dva dny, nedávno), skoro nikoho nepotkáte. Navíc ty skály jsou v mlze ještě lepší! Nebo běžte do Broumovských stěn, tam je lidí (kromě Hvězdy) málo skoro pořád.
Ale mám na autorku dotaz? Když jste byli v Teplických skalách, proč jste prošli jen ten placený okruh? Existují tam ještě dvě značené trasy,které jsou možná ještě lepší, než hlavní okruh. Doporučuju se tam vrátit a projít, neprohloupíte!
Jinak děkuju za článek, neznám žádné jiné místo než Ostaš, kde když po setmění začnou ze skal vylézat elfové a víly, nepřijdevám to vůbec divné! :-)

Skutrjohny

MisoB: ono to sice vyzera pekne, ale pri hezkem pocasi je to v Adrspasskych a na Ostasi jako v zabavnim parku

MisoB

Vyzerá to lákavo. Takéto niečo zas nemáme tu na Slovensku.
V trase je spomenutá "Mohyla smrti", v popise už nie je o nej zmienka - što eto?

Skutrjohny

Broumovske steny doporucuji. Byli jsme tam letos na 2 dny a narozdil od Adrspaskych jsou vice divoke a malo frekventovane i v sezone. potkali jsme tam jen 1 cloveka a to jsme u jedne vyhlidky i nocovali

Pitr

Je to tam pekné, keď sme tam boli nemali sme také počasie ako vy, no aj tak bolo čo pozerať a stálo to za to.

Kofoluska

Nsvetozarov CHKO Broumovsko, pod ktore patri aj tato oblast, rozhodne stoji za navstevu. Akurat odporucam mimo hlavnu sezonu, pretoze je to pomerne oblubena oblast. Planujeme sa tam vratit, nepresli sme vsetko, co sme xceli. Nestihli sme napriklad Broumovske steny.

Peter Peter :D :D :D

Peter61

Kofoluska, a brouka Pytlika ste tam nevideli ?
Aha, asi nie, lebo ten je
anominavonany :-D

Nsvetozarov

Nádherné, ba až neskutočné sú tie Adršpašsko-Teplické skály, ako aj fotky. Už pár rokov dozadu som tam chcel ísť, avšak neskôr ma to prešlo a momentálne túžim poznávať krásy najmä našej prírody.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov