Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hviezdny kolotoč nad Vršatcom

ELBe

Paráda. Ale mám dve otázky, úprimné, laické:

OK, štvorhodinová expozícia, aj oblúky hviezd majú asi 60°.

  1. Ale čo tie samostatné body (hviezdy), tie ako vznikli? (Majú aj ony „dráhy“, len sú slabé a po resampli ich nevidno?)

  2. A ten radiálny škrkanec cca od Severky? Na cirkumpolárny satelit je to prikrátka dráha...

Radovan Plevko

tazka hypnoza... ;)
este ze su tam aj tie staticke objekty, inac by som uz bol letel na zem zo stolicky :)

Vladvlad

Ja som akurát včera na mojom Pentaxe cez servisné (debug) menu vypol automatické snímanie dark frame-u po expozícii dlhšej ako 30 sekúnd. Čiže ak som fotil oblohu 10 minútovou expozíciou, potom som ďalších 10 minút nemohol s foťákom nič robiť. Nedalo sa to vypnúť. Novším modelom K5, K30 to normálne ide vypnúť. Teraz už to konečne ide aj mne :) a tvoja fotka ma navnadila na niečo podobné. Vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky