Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ukrajinské Poloniny zo Slanských vrchov 150-200km

Czerghow

Vďaka za pripomienky. Priznám sa, nemám taký prehľad o jednotlivých celkoch, podcelkoch atd., takže zostaňme len pri názve Bužora, resp. Velykij Dil. Samozrejme Polonina Boržava je z tohto miesta častý, charakteristický, vpodstate nepriehľadnuteľný úkaz, takže čochvíľa pridám aj ju.Inak celá panoráma je tu: dalekieobserwacje.eu/karpaty-…

Daulagiri

Tak sa ospravedlňujem, nedával som dobrý pozor pri čítaní ;-)

Ako už napísal Alexander, Bužora je spomínaná aj Brandosom v tom sprievodcovi, ale keďže je to podľa popisu zalesnené pohorie (Velikij dil), tak to nie je taká typická polonina. Myslím aj to že nepatrí do poloninského pásma ale do Vulkanického chrbátu a preto ma to trochu zmiatlo.
Ale dobre keď to nazývajú poloninou, nebudem sa hádať :-) Aspoň som bol opäť nútený nahliadnuť do tejto knížočky a niečo nové som sa naučil.

Inak klobúk dole pred týmto výhľadom.

Alexander

Ono je spomínaná na karpaty.net, je to však vlastne najvyšší vrchol Velikeho dilu, ten už známy je. Bužora má "iba" 1085 mnm., tak aj preto táto časť zakarpatských polonín veľmi známa nie je.

Alexander

Tak o Bužore počujem prvý raz, musím asi pohľadať nejaké info o nej. Aspoň sa zase niečo nové dozviem :-).

Psyloo

presne, vedla Menčula je polonina Bužora a nie Boržava. davam 5 za moje oblubene pohoria:) aj na tej druhej Tvojej foto- Pip Ivan Marmarossky je neskutocny, riadna vzdialenost:)

Tono

Paradna dialka! Aj ta druha je slusny brutal!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky