Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Boubín do Boubínskeho pralesa

Diskusná téma K článku: Cez Boubín do Boubínskeho pralesa

Stúpame strmou upravenou šotolinovou cestou a zvedavo nakúkame do okolitého lesa. Toto má byť ten prales? Žiadne opice, liany ani škriekajúce vtáky. Žiaden nepriestupný terén ani dusný vzduch. Jednoducho nič z toho, čo sa väčšine z nás vynorí pred očami pri slove prales.

Pipin

Pekný článok. Takisto odporúčam Šumavu. Ale radšej mimo sezóny, lebo najatraktívnejšie "stezky" sú vtedy plné cyklistov.

Boro

Ahoj Jitka. Ešte stále si spomínam na náš prechod Dobročského pralesa, ktorý sa uskutočnil v r. 1988 ( viď článok o našom vandri v r.1988). Bolo to niečo, takmer neskutočné. Vtedy sme si uvedomili, akú krásu skrýva človekom nedotknutý prales a boli sme nadšení, že sme mohli niečo také vidieť. Lenže, prešiel čas, a "ochranári " nás zasa ochránili pred tým, aby sme niečo videli a začali si vážiť prírodu a svojími teroristickými akciami dosiahli, že vstup do Dobročského pralesa už nie je obyčajným smrteľníkom dovolený. Ak však máš dosť peňazí, tak potom to pralesu naozaj neškodí a radi ťa tam pustia. A poviem ti, že je tam čo vidieť.

Dzakomoo

príjemné čítanie a najviac ma zaujala pasáž o "chodúľových koreňoch".

Mivym

V máji minulého roku sme s godmanom a dvomi ďalšími chalanmi strávili na Šumave tri parádne dni plné turistiky.Škoda len toho poničeného a kôrovcom napadnutého lesa na hlavnom hrebeni na Plechom. Inak odporúčam Šumavu všetkým .
plus.google.com/…/57401680585…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum