Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kaštieľ Humenné

Diskusná téma K fotke: Kaštieľ Humenné

Renesančný kaštieľ je určite dominantou mesta Humenné. Nachádza sa v centre mesta, neďaleko Múzea ľudovej architektúry. Vznikol na prelome 16. a 17. storočia a spája sa s osudom rodiny Drugethovcov, ktorí vytvorili v tejto lokalite sídlo veľkého feudálneho panstva. Monumentálny štvorkrídlový kaštieľ s nárožnými vežami vybudovali v renesancii prestavbou starého vodného hradu. Vzhľad objektu výrazne ovplyvnila baroková prestavba a neskorobarokové úpravy sa prejavili najmä v interiéroch. V 19. storočí vybudovali okolo kaštieľa park. Po požiari v roku 1946 areál postupne obnovili a v súčasnosti, od roku 1969 sú v kaštieli historické a vlastivedné zbierky Vihorlatského múzea. (zdroj: www.muzeum.sk)

Bruma

no jo, ale skus ubrat intenzitu, nemusi to tak bit do oci, ono sa to da zjemniť. ;)

Nsvetozarov

Tým digitálnym prechodovým filtrom som sa snažil eliminovať prepal. Neviem, čo je lepšie, či prepal, alebo stmavená obloha.

Bruma

fotil by som to z dalsia aby som mohol potom vyrovnat kaštiel a vyhnul sa tak zleho orezania a nemuselo by to byt tak na tesno po krajoch ;)

Bruma

na tu oblohu použivaš sw prechodak? Je az moc brutal a vidno to

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky