Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: V tajomnej Lomnistej

Diskusná téma K fotke: V tajomnej Lomnistej

Po hmlovom hrebeňovom sklamaní som sa rozhodol presunúť Lomnistou dolinou do civilizácie. No vďaka dostatku času som si ešte zašiel k pamätníku Jána Švermu. A z posledného úseku som bol zvlášť nadšený. Absencia asfaltky, krásny smrekový les, mokrá tráva, mrholenie, vlhko, kvapkanie vody zo stromov, šum potoka a hustnúca hmla vytvárali priam dokonalú tajomnú atmosféru. V mysli som sa už pripravoval na stretnutie s pánom slovenských lesov, ktoré sa však opäť nekonalo. No tieto odľahlé končiny bez ľudí si ma aj tak získali.

Jožo Š.

Ráztocká hoľa to je tiež perla,hlavne v zime,je to moje miesto ticha,pokoja a skvelých pohľadov.Ak by si mal záujem zoznámil by som ťa aj z inými perlami npr.Ráztocké Poľany

Daulagiri

Tak to som teda rád potešil. Je to tam ozaj čarovné, snáď som tam nebol posledný krát.
A hádam sa ti ten medvedí sen niekedy splní :-)
Ráztockú hoľu som si obľúbil, takže tam ešte určite zavítem, keďže tam mám nejaké plány, a ktovie možno sa tam stretneme ;-)

Jožo Š.

Vav žiadna fotka ma nepotešila a neprekvapila viac ako táto.Tu som viac ako doma,tu to zbožňujem.Záver Lomnistej doliny je pre mňa najkrajším kútom sveta.Skôr ako medveďa tu stretneš mňa.Často sa touto cestou vraciam po tme zo západov slnka a zatiaľ nič,žiadny medveď žiadna zver všade ticho.No to by som zas klamal,v sobotu niečo preblyslo podo mnou,poniže tohto úseku cesty a malo to červené oči,žeby jeleň,sova,medveď? Ale raz to príde že mu budem stáť zoči voči možno i na tomto mieste a k tomu v noci,veď si to aj prajem:)Je to dosť reálne už len z údajného brloženia medvedice niekde v svahu oproti Švermovho pomníka... Aj vtedy v apríli 2009 na Ráztockej holi si ma prekvapil tým,že si si ju vybral za ciel.To nerobí hockto :)

FunTTomas

Myslím, že skôr ako divá zver sú nebezpeční ľudia. Skutočne divá zver sa kontaktu s človekom oblúkom vyhne.

Jantaara

Ak stretnete na kopcoch ženu samú, tak sa spýtajte, či to nie som ja :-) ...ale tak nie som úplne sama, ešte smiešny biely pes so mnou chodí.

Daulagiri

Tak foto som pridal hlavne kvôli atmosfére a snažil som sa to ešte priblížiť aj popisom, ako vždy. A som rád že sa mi to podarilo.
Samotárstvo má samozrejme svoje klady aj zápory.

Tono

Foto paradne, hlavne atmosferou!

... a inak, ja som skoro 15 rokov (a tak na 50 perc. aj v sucastnosti) chodil po turach sam. Ma to svoje velke caro!

Lapaj

Tie tvoje popisy k fotkám vždy zaujmú, rovnako ako fotografie samotné. A vyzerá to tak,že niesom jediný, čo chodí na túry sám :)

Daulagiri

Bojím sa často a rád :o)
Proti zveri nenosím nič (sprej či zvonček), netvrdím že je to rozumné, ale tak to je.

Nsvetozarov

Si sa nebál? Alebo nosíš niečo proti divej zveri, čo ťa ochráni. Len aby tu pribúdali tvoje parádne fotky aj naďalej :-))))))

Daulagiri

Strašidelné, ale hneď by som sa tam vrátil :-)
A šiel som sám, v tento deň z útulne Ďurková k pamätníku a potom dole do Jasenia. Za celý deň som nestretol nikoho.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok