Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Víkend v Alpách - Dachstein a späť

Diskusná téma K článku: Víkend v Alpách - Dachstein a späť

Keď som sa rozhodoval, kam ísť na dva dni voľna, ktoré som dostal v práci, výber bol veľmi zúžený. Chcel som uniknúť z mestského tepla niekam vysoko do hôr. Klasický únik do Tatier som zavrhol, lebo sú síce pekné, ale raz do roka stačí. Obrátil som teda svoj pohľad na zahraničie. A keďže som to musel stihnúť počas dvoch dní, výber padol na Dachstein, známe lyžiarske, ale aj turistické stredisko s množstvom možností výstupu. Zvolili sme tu najjednoduchšiu cestu (okrem lanovky), od jazera Gosau na chatu Adamek a ľadovec Gosau.

Majoksa

Lukáš, parádne fotky a vykon. My sme dali Dachstein v lete 2010, ale mali sme to na 2 dni s prespaním na Adamek hutte. Dat to za 1 den - to ani moc neviem predstavit :)

fotky: alkom.ksa.sk/gallery.php?akce…

Lukas

v lete je to určite dosť náročnejšie. Teraz to išlo priamočiaro po akurátne mäkkom snehu, zostup bol maximálne pohodlný (ak nerátam lyže)
Len cesta okolo jazier dala zabrat trochu viac..

MatusM

Fúha, Lukáš.... škoda. Fotodokumentácia luxusná, v tomto období je tam nádherne. Ja som v lete došiel dole rozobratý ako lego, vôbec si neviem predstaviť vyliezť to z parkoviska za deň hore-dole +2000, -2000.

Jojoš

Paráádne fotos Lukas a klobúk dole pred výkonom!

Lubo

Skoda, lebo fotodokumentacia vyborna aj vykon super.

Lukas

Niekedy inokedy, bol to len polovicny uspech, kamarat nemal den, na vrchol nevysiel :(

Lubo

Lukas, pripajam sa k Adushke. Zimny vystup na Dachstein by bol velmi zaujimavy. Napis :-)

Lukas

K chate sme nesli, drzali sme sa na pravej strane v tieni a cestou dolu uz nebol cas.
Ale zda sa mi, ze tam nikto nespal. Z Gosau isli rano len 3 skialpinisti a od Dachsteinu ich zlyzovalo vyse 20.

Adushka

Ja myslim, ze by to nevadilo, keby si napisal clanok aj ty, zimny vystup popisany nie je, mas pekne fotky z vrcholu, my sme mali hore mlieko. A clanky nemusia vyjst po sebe, ale tvoj by sa napr. publikoval az pred dalsou zimou.. ;) Inak urcite je dobre hore prespat, nech ma clovek aj trochu chatovej atmosky. Winterraum ste pozreli?

Lukas

dik, aj som uvazoval, ze napisem clanok, ale uz by ich tu bolo moc.
Na jeden den to bolo ale dost, a to bol este rychly teren. Urcite je lepsie prespat na chate a viac si to uzit.

Adushka

Lukas, paradne fotky a super vykon! Som rada, ze si to mozem porovnat s nasim letnym vystupom. Btw clanok o nasom vystupe na Dachstein vyjde predbezne druhy aprilovy tyzden :)

Adushka

Tak sme si minuly tyzden dali tiez Dachstein spolocne s prechodom okolo Gosaukammu. Je to nadherna oblast, chystame sa nas pekny okruh spracovat aj formou clankov, fotomaterial je fajny, teste sa! :)

Mivym

Nechápem,ako môže niekto povedať,že Vysoké Tatry mu raz do roka stačia!Ale proti gustu...

Matob

pekny clanok. My sme boli na Adamkovi toho rouku dvakrat. Prvy raz na Velku Noc, fakt parada, snehu kopec, na chatu nam to trvalo osemapol hodiny, dorazili sme za tmy. Na Dachstein sme vysli, takisto sme lozili na Niedere Schreiber Wand. Druhy raz v lete sme dorazili, v stenach boli horsie podmienky ako v zime, cerstvy sneh vsade a hnusne pocasie. Dva dni sme cakali na chate kym sme ako tak nastupili do nami uz nenanvidenej Niedere Schreiber Wand.

Ako zaciatok s Alpami a ladovcom je to fakt super. Idealne miesto. Takisto super lezenie na hrubom horskom vapne. Najde si tam kazdy svoje, pretoze cesty su odistene sportovo, nity a borhaky skoro vsade. Kto vsak hlada nejake klasicke cesty, ten tam lezeniu na chut nepride, kedze ide o vyssie skalkarenie...

A rozpoctovo nema konkurenciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma