Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stanica pustá

Diskusná téma K fotke: Stanica pustá

Opustená železničná stanica Suchá Hora leží 2 kilometre severne od samotnej dediny. V období Rakúsko-Uhorskej monarchie tvorila prejazdovú stanicu do Nového Targu na území Haliče. Za prvej Československej repuliky bola sídlom colného úradu ČSR, no od roku 1920 Suchá Hora s Hladovkou pripadli Poľsku až do roku 1924. Po 2. svetovej vojne sa železnica opäť ocitla v Československu a v staničnej budove dokonca sídlil bufet. Od polovice 70-tych rokov stanicu i železnicu definitívne opustili železničiari i colníci a chátra. Budova má deravú strechu a preborené podlažie. Škoda jej. Pritom by tu mohol byť krásny penzión na tichom mieste s úchvatným výhľadom na celé Tatry zo severu.

FunTTomas

zdenči: suchohorská stanica je síce opustená, ale susedná liesecká slúži ako meteostanica SHMÚ a je v dobrom stave (neskôr pridám fotku).

Zdenči

Len či tam nie je podobný problém ako v prípade Kronerovho domu hiking.sk/…/orava_a_kysuce-ro…
Dlho ho železnice nechceli nikomu predať, domček iba chátral, ničili ho bezdomovci a až keď schátral úplne, tak ho potom zachránili miestni nadšenci. Podobne je na tom Hotel Lomnica. všetko musí asi najskôr padnúť a potom sa namiesto toho postaví skleník

Nsvetozarov

Presne tak daulagiri. V poslednom čase si už začínam myslieť že naša krajina aj napriek obrovskému potenciálu, ktorý môže využiť, ale nevyužije, sa stáva krajinou neprispôsobivých občanov a možno aj duchov. Bolo by tu treba Nemcov zavolať, nech vidia akí sme my v skutočnosti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky