Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Limba pod Rakytovom

Matej.repcok

Ahoj,
zimna turisticka trasa ku chate vedie z hrebena Rakytova priamo po bocnom hrebeni? Zda sa mi to bezpecnejsie ako ist zo severneho sedla traverzom po zltej. Je tak?

Peto5

Aj ja sa pridavam k spokojnym. Velmi pekne, malebne miesto, utulna Utulna, sympaticky chatar, ktory uvaril super kapustnicu a Indicku polievku a pohodlny noclah s vonavym vankusom. Takze super! Odporucam.

TomXX

Vďaka za príjemný večer a nocľah, ako aj možnosť zaplávať si v jazierku :)

Wbk

Po svojej prvej návšteve Limby sa pridávam do zástupu spokojných a rozhodne odporúčajúcich návštevníkov (zákazníkov). Za pohodovo strávený čas ďakujem(e) chatárovi Jurovi a všetkým akokoľvek sa podieľajúcim na tom, že útulňa funguje v takom stave a režime ako je. Cítili sme sa tu tak pohodlne ako oná známa miestna šelma.

BorisK

Limba, lúky v okolí plné šafranu 20.04.2018.
Upozorňujem na mačkovitú šelmu, ktorá sa potuluje v okolí Limby!

Majoksa

Síce nám nevyšlo prespanie na Limbe ale zanechala skvelý dojem od bosého chatára po parádne prostredie s jazierkom.

Motorkár

Chceme sa poďakovať Jurovi a ďaľšiemu osadenstvu útulne za príjemne strávený večer pri ohníku a noc plnú hviezd pod širákom. Radi sa sem znovu vrátime.

Vojto Keder

Milí priatelia,
naša(vaša) útulňa Limba je v prevádzke už 5 rokov a za celý ten čas bola zavretá len 5 nocí vďaka nadšencom,ktorým patrí veľká vďaka.Po viacerých zmenách sme tu dvaj, ja a Juro.
Úprimne,je to časovo a aj finančne náročné. Potrebovali by sme ešte jedného nadšenca,ktorý by mal čas a bol by schopný postarať sa zotpovedne o
chatu a ľudí. Chýba nám proste tretí chatár,minimálne spoľahlivý výmenár...Samozrejme musí spľňať určité kritériá.
Zatiaľ fungujeme bez problémov a snáď to aj tak bude pokračovať.
Ak ste boli oslovení,alebo poznáte niekoho, budeme radi ak nám zavoláte a pokecáme.
0918 659 688
Vďaka. Limbatím

Sikli

Ďakujeme Peťovi, chatárovi z Limby za prijemný sobotný večer stravený pri fajnom guláši (nie polievke;), niekoľkých horcoch a pivečku ;)) Hrebeň bol už trochu zmäknutý, takže snežnice už sa pýtali, ale aj napriek prepadávaniu sme sa dostali až do ciela, do penzionu Gejdák:) Hore je ešte stále dosť snehu, aj na BC bežky, či snežnice:)

Lukášj

Išli sme cez víkend hrebeňovku peši, bez snežníc. Sneh tvrdý, sem-tam prepadnutie, ale v pohode bez snežníc. Chodník prešľapaný. Mačky potrebné, predovšetkým na otvorených miestach. Mali sme ich celý čas.

Palo.M

Isli sme v sobotu z Vysnych Revuc a slapali sme na lyziach od asfaltky, aj ked miestami nie ideal. 1-2km od dediny je uz snehu dost. Bolo to tvrde, hlavne hore na Ploskej dost ladove. Bolo dost ludi na snezniciach, ci treba to neviem zhodnotit, my sme isli na skialpoch. Na hrebeni smerom na Kriznu snehu dost, smerom na Rakytov bolo vidno dost vela vytopenych svahov. Ale na hrebeni bude podla mna dost. Na peso urcite treba macky.

Sikli

Ahojte,
nebol niekto tento vikend na chate pod Rakytovom? Rad by som vedel ake su podmienky na hrebeni od sedla Ploska smer Smrekovica a dalej na Malino Brdo.Predpokladam, ze Teplou dolinou na chatu Limba je to ok, ale rozmyslame nad cestou z Vysnych Revuc pripadne zo Strednych Revuc, hore na hreben, neviete ako to je preslapane. Ci su potrebne aj sneznice? macky beriem urcite. Dakujem

Motorkár

Chceme sa poďakovať Petrovi a Deniske za príjemne strávenú časť víkendu na Limbe. Kapustnica bola perfektná, k tomu výborný čajík podporovaný nejakými horcami. Sobota sa napriek meteorológom nakoniec ukázala slnečná a tak sme boli poobede ešte pozrieť v sedle s podvečerným zjazdom na chatu. Napriek perfektnému počasiu sme na chate boli sami, no a večerná dabata a atmosféra s Petrom tiež nemala chybu, predebatili sme kadečo. Nedeľné ráno bolo ako vystrihnutá z kalendára, počnúc ranným brieždením cez východ slnka nad Nízkymi Tatrami až po plech na oblohe, človeku sa odtiaľ vôbec nechcelo ísť dole. Naspäť sme pre zmenu nešli dolinou Teplô, ale lúkami do Nižnej Revúcej. Bola to pre lyže logická trasa, síce mimo značeného chodníka, ale našťastie nás dobre viedli stopy skialpinistov, ktorí túto trasu na Limbu a na Rakytov s obľubou používajú. Skvelá (takmer) jarná lyžovačka v krásnej scenérii a na perfektne držiacom snehu až do dediny. Tak zase niekedy nabudúce...

Turista222

Ďakujeme veľmi pekne Vojtovi za super služby, pokec, ochotu a pohodu! Fazuľová polievka a pivečko boli pre nás ako spása. Len tak ďalej a určite sa ešte uvidíme! Traja zblúdilí hrebeňovkári z rôznych kútov Slovenska :)!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma