Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Baranie sedlo: otvoriť, či neotvoriť?

Pinciotti

Aktualny stav - bez zmeny - stale chybajuce retaze dole na pilieri a aj hore do sedla. Niekde su natiahnute provizorne lana, prejst trasu smerom dole to je ale o dost narocnejsie ako hore, hlavne pod sedlom.

Boris Kozlík

Ak by sa použil vrtuľník VZZS, v prípade úrazu uhrádza to ZP. Aj zásah lekára. Či to platí aj pri použití vrtuľníka TOPR -u, neviem. Kedže sa akcie zúčastnili členovia HZS, poskytli neodkladnú čiže prvú pomoc, to všetko by sa malo účtovať postuhnutému, podľa cenníka HZS, kde sú stanovené ceny podľa dĺžky zásahu a podmienok /obtiažnosť/ zásahu. Tak som to ja pochopil.

Lubo

Kedze ide o neodkladnu zdravotnu starostlivost (ohrozenie zivota), predpokladam, ze postihnutemu bola poskytnuta na zaklade reciprocity (europsky preukaz). Vrtulnik objednali HZS, takze TOPR to vyuctuje im a oni si to uplatnia zas u postihnuteho, ktory je hadam poisteny pre tento pripad.

VladaZ

Také přeji brzké uzdravení, jen mne napadlo - je častá taková spolupráce s TOPR? Nenastávají pak nějaké komplikace s náklady na ošetření v nemocnici v Zakopanem? (Abych předešel diskuzi jiným směrem - chválím spolupráci HZS a TOPR)

Peter61

Andrej, sorry, JA som to príliš zostručňyl:

tých pár metrov reťaze je na pilieri vedľa Dlhého vdp. (=vedľa Fľašky). Teda na začiatku výstupu od Brnče.
Stav od júla 2013 nezmenený.

Andrei3

9.8 bol kus lana natiahnuty v prvej casti toho retazoveho useku, ktorym sa vystupuje do sedla (teraz pozeram, ze ty si pisal stav zo 17.8., tak ak tam uz to lano nie je sorry za dezinformaciu)

Peter61

Andrej, kde je to provizórne lano?

  • pod sedlom, alebo na piliermi vedľa Fľašky?
  • úvod z horného, alebo z dolného konca ?
Andrei3

Inak v úvode toho reťazového úseku je namiesto reťaze natiahnutý pre spestrenie kus provizórneho lana - účel plní.

Peter61

Ak sa pýtaš na reťaze, tak tam 17.8. viselo tých pár metrov, ako pred rokom.
Na výstup v teréne obtiažnosti I. ti asi lano netreba, za mokra je to II., zaľadnené III. ...

Littleflower

ako to aktuálne vyzerá na Baranie sedlo z Brnčalky? je potrebné brať aj lano? vďaka za info.

Peter61

Z druhej kramle uz visi cca 8 m novej retaze. Ako to vyzera cele, doplnia mladsi a lepsi, co dobily cez vikend Baranie s.
( MisoM,ides!)

Co sa tyka novych retazi : Ked si na Brnci trocha vydychnu od naválov turistov v High Sea(son), Tomáš vyrazi so svojou partiou a zavesi nove. Ale chce to troska strpenia. Tieto stare kramle maju tak 60 rokov, su temovane olovom, takze ich treba "trocha upgradovat" .

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma