Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba Sihelky

Diskusná téma K článku: Koliba Sihelky

Počas potulky Jánošíkovými chodníčkami v Kysuckej vrchovine som na začiatku zimy prechádzal povedľa dvoch kolíb. V týchto končinách je dosť vzácne nájsť objekt, kde by turista mohol nájsť útočisko pred nepohodou, prípadne sa zložiť na nocľah. Tak vám ho priblížim.

Janabilesova

Suradnice N49.29873° E19.1043°
Je to po ľavej strane od žltej značky, od cholvarkov po žltej, najprv ešte lesom a potom kúsok po lúkach.

FunTTomas

jana: mohla by si, prosím, pridať prameň na mapu alebo uviesť jeho súradnice do diskusie?

Janabilesova

V lete 2020 sme tu mali šťastie práve na majiteľov, ktorí opravovali šindle. Stretnutie s nimi bolo veľmi milé a veľmi radi na tieto chvíle spomínane. Na mohutných konároch visela hojdačka, na ktorej sa deti do sýtosti pohojdali. Poradili nám aj cestu ku prameňu, povyše dreveníc, kde sme ochutnali skvelú ľadovú čerstvú vodu. Nádherné miesto...

Marek Poisel

Obe drevenice sú súčasťou zaniknutej osady Horné Medzipúpovce, názov Silhelky nepatrí tomu miestu. Sú v súkromnom vlastníctve a najmä v letnom období aj vcelku často navštevované aj väčšími skupinami. Majitelia ich asi pred 30-rokmi veľmi namáhavo zrekonštruovali. V podstate za striktného použitia pôvodných technológií ich takmer postavili odznova, preto by mohli byť veľmi citlivý na nepozvaných hostí - odporúčam teda pri príp. nocľahu na toto myslieť a prispôsobiť správanie. Núdzovo sa dá na spanie využit prístupný senník v jednej z dreveníc. Prameň a latrína je cca 50m dole prudkým brehom, smerom naľavo od dreveníc (ak stojíte čelom k nim).

Peter Miler

Kombinácia týchto dreveníc a tých starých stromov, to je niečo fantastické. Už si na nocľah v nich robím zálusk, keď budem v lete na Kysuciach, preto vďaka za takýto článok !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma