Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Borišov v roku 2138

Diskusná téma K článku: Borišov v roku 2138

Ten deň si budem pamätať veľmi dlho. A to preto, že sa mi splnilo jedno z mojich životných želaní, o ktoré som už takmer osem rokov bojoval a snil o ňom. Ale až dnes som dostal správu na môj interkom, že komisia pre EZZ mi vyhovela a zaradila ma do dobyvateľov hrebeňa Veľkej Fatry a že 26. 7. 2138 som dostal pas na túru cez hrebeň. A čo viac, dostal som to aj s nocou na tzv. Borišovskej chate, ktorá sa stala už dávno takmer vrcholom turistického snaženia a nedosiahnuteľnou métou. Ihneď som rozoslal oznámenie komisie EZZ mojim kamarátom, a potom som už len prijímal gratulácie, zväčša plné šťastia, inokedy aj s troškou závisti.

Petras

Borku delší dobu sem nebyl na Hikingu a ...takové přivítání. Je paráda být v téhle společnosti. Opět skvěle napsané, tobě asi není žádný žánr cizí.Tak hodně zdraví a nápadů do budoucna.

Rc

peter gpsko nie je zla vec ale predsa mapa je mapa, tam sa ti baterky nevybiju, takisto ako v kompase. ale nie je nad ten pocit zabludit niekde v horach :) na to mam tie najlepsie spomienky este z detstva, ked nevies, kde ta to "vypluje" :-)))

Vigis

ako fanúšik sci-fi literatúry od detských čias som sa smial cez slzy.prečo? Smial som sa na pútavom príbehu vloženom do budúcnosti. Mám obavy ,že takáto budúcnosť nás čaká asi o 100 r. skôr. A to bol ten plač.Kam smeruje tento svet a život?Nevieme,ale cesta nie je dobrá. Možno to je to ,aby sme sa zamysleli a urobili všetko pre to aby sme aj o 20-30 r. zachovali tie "vynálezy" našich predkov ako : chleba,pivo,kapustnica,či borovička a nie nejaké syntetické sračky.
PS: Po Silvestri nám zostalo v chladničke asi 2 dcl čerstvého mlieka a o týždeň sme sa čudovali,že neskyslo. Vyliali sme ho do misky a čakali na skysnutie. Nestalo sa tak ani po daľších 5 dňoch pri teplote cca 20st.. Vždy som mal rád mlieko, ale v markete si ho už nekúpim. Na sídlisku máme našťastie ešte ten mliekový automat a to je iné mlieko. Už sme robili aj syr -paráda!!!

Peter Miler

Parádny článok, len ako píše Jantaara - už k tomu žiaľ ľudstvo smeruje... Ja by som do lesa/hôr a ani nikdy nikam v živote nebral GPS. Tam to začína. Poznám ľudí, čo do toho čumia viac, než na okolie. Nehovoriac o neustálom silnom signále z družice, ktorý nepôsobí veľmi nepriaznivo na pohodu človeka.
Ide o to, nezobať z ruky elitám, ktoré chcú ľudí nakŕmiť technológiami, ktoré im akože budú "pomáhať". Teda dať ľuďom chlieb a hry... Po tom, keď sa človek kvôli svojmu pohodliu vzdá svojej slobody a súkromia prešpikovaného satelitným signálom, ešte aj v domácich spotrebičoch, potom už bude naozaj zle. Stačí sa pozrieť okolo, koľko ľudí zdebilnelo len z takých vecí, akými je fejsbúk, farmy, telenovely, počítačové hry, umelá hudba bez srdca atď... Uchovať si zdravý rozum a vysrať sa na zbytočné technológie je pre nás kľúčové.

Bazin

Boro,dobre geny mas ked takeho sikovneho potomka budes mat...dufam ze aj moje sa tak uplatnia :-))

Jantaara

Dobré. Len nejako sa mi ani zasmiať nedá, lebo k tomu ozaj smerujeme. A aby sme neboli prekvapení, že to bude ešte skôr ako 2138.

Zdenči

Alexander...dnes som čítal článok, kde píšu, že Nostradamus prorokoval, že ľudia sa budú dožívať 200 rokov, takže by sme sa mohli aj my dožiť toho Borovho roku :-)

Phalike

Jaaaj, pekne veselo hned z rana, to bue piatocek. Ale neodpustim si, najprv mas kvalifikaciu 228A a potom 2287A, tak ktoru im mam povedat ked sa ma nahodou budu pytat?! :)

Alexander

Dobre, že sa toho roku 2138 nedožijeme :-) Asi Boro vedel, prečo dal takýto rok :-)

Jjano

Faktom je, že mnohé veselo myslené prvky Borovho textu o budúcnosti sú bohužiaľ platné už pre mnohých súčasníkov ...

Zdenči

Boro, ty si sa dal už aj na sci-fi? :-) dobre som sa pobavil pri čítaní. Môže sa začať pracovať

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum