Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Veterlína do Álp

Diskusná téma K fotke: Z Veterlína do Álp

Dnešný vydarený deň sa niesol v znamení znamenitej inverzie, ktorú sprevádzala vynikajúca dohľadnosť. Tradičné slovenské pohoria viditeľné z Malých Karpát vidieť boli, ich najvyššie vrcholce. Čo mňa osobne prekvapilo, bola krásna viditeľnosť Schneebergu, zo všadiaľ. Ale na prvé miesto dnešného dňa by som dal asi túto fotku z kopca Veterlín (724m n.m.). Rozoznateľné sú vzdialené kopce Gutensteinských, Ybbstalských a Türnitzských Álp (popis z http://goo.gl/eAGim ). Čo viac dodať.

Nsvetozarov

Úžasná dohľadnosť. Mimochodom, je Alpy vidieť aj z Veľkej Fatry?

Vladvlad

Ja tiež nie :)

nsvetozarov: na tvoju otázku neviem naisto odpovedať. Skús sa pohrať s udeuschle.selfhost.pro/…/make… zadáš, miesto na mape, smer pohľadu a ono ti znázorní a pomenuje teoreticky viditeľné kopce. Pohľad sa dá aj zväčšiť.
Dal som tam Ostredok a ukázalo mi Stuhleck vzdialený 285km.

Vladimir Popluhar

Ja som to včera tiež zažil. Z Čiernej skaly bol nádherný výhlad na Schneeberg a takisto na inverziu nad Podunajskou nížinou.

P.b.czerghow

zdravím. perfektné zábery. potvrdzujem - Alpy z Ostredka by mali byť vidieť. takisto z Vtáčnika aj zo Sitna. ale napr. z Konigswarte by malo byť vidieť v jednej línii Bratislavský hrad a za ním Ostredok a Krížnu. určite by som nebol sám, kto by bol nadšený, keby to vzal autor tejto fotografie ako ďalšiu výzvu a s úspechom by sa pochválil v galérii.

Vladvlad

:) zaujímavé, fotka by bola určite netradičná.
Len také vhodné poveternostné podmienky ako sú napríklad na tejto fotke, nie sú pravidlom. Osobne keby mi niekto kedysi hovoril, že toto je vidieť z Veterlína, tak by som mu asi neveril :)
Napríklad taký Schneeberg je úplne bez problémov z okolia BA vidieť pravidelne, nič výnimočné. Ale vzdialenejšie lokality, tam už treba ideálne podmienky.
Ale vďaka za tip p.b.czerghow, určite sa na takýto pohľad pri vhodnom počasá zameriam.

Na ukážku taký netradičný pohľad z vrchola Devínskej Kobyly (514m n.m.), z "rozhľadne": forum.mtbiker.sk/…/102555

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok