Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tote sňežňice nam nebudze treba

Diskusná téma K článku: Tote sňežňice nam nebudze treba

Z denníka dvoch šialencov: Vo všeobecnosti je známe, že väčšina ľudí si pre svoju túru vyberá iba to najlepšie počasie. Existuje však zopár jedincov, ktorých zmýšľanie je občas nepochopiteľné a vymyká sa hraniciam zdravého rozumu. Tento príbeh sa odohral vo sviatočnom čase - na Troch kráľov v roku 2012.

Ran

Riadny extrém, klobúk dolu pred vami. A teda aj článok si poskladal jak sa patrí:)

Peter61

Aby som zabranil zbytocnemu "smekaniu buffiek" a/alebo kamenovaniu :
Predpoved pocka pred startom tejto tury bola trocha priaznivejsia. Andrea sa mala "spomalit".
Aktualne je idealne na start, 100 % garancia : "od 4.1.2013 17:35 do 5.1.2013 18:00
Výstraha:
.....a MIESTAMI NA HREBEŇOCH HôR očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 25 - 35 m/s.
..... "

Jjano

Mne sa to stalo niekoľkokrát, že som nevzal snežnice a potom som sa brodil (brodili) po pás v snehu, ba aj viac. Vnímam to ako chybu, nesprávny úsudok. Zaujímalo by ma, či toto tiež vnímate ako určitú chybu alebo iba ako veselú príhodu ... ?

Boro

To brodenie vysokým snehom si viem živo predstaviť. Je to úplne smrtelná únava a bezmocnosť. Bezva článok.

Jjano

Čítal, ale titulok a prvý odsek nedávaju odpoveď na moju úctivú otázočku ... :-)

Jjano

Boro, pokiaľ sa iba brodíš, tak je to vyčerpávajúce, ale dá sa. Bezmocnosť je až vtedy, keď sa cez vrstvu snehu prepadneš do kosodreviny a ostaneš visieť. Človek ostane zachytený batohom a pazuchami, nohy sa nemajú do čoho zaprieť, iba bicyklujú :-) Stalo sa mi to raz na Salatíne, bol som sám, nemal kto pomôcť a doteraz sa mi o tom snívajú zlé sny...

Peter61

jjano :
Myslim, ze slovensky problem slabych vysledkov citania s porozumenim nie je len u posluchacov 4.rocnika ZDŠ, ale aj u starsich. Titulok je z kategorie "največše cigaňstva na Vihodze" typu "kapurkova" etc.
Takze ak si sa nedocital az na koniec ku "vyroku na zamislenie" ( to zvladne malokto):
bola to hovadina, ktoru som vymyslel JA !

Jjano

Obávam sa, Peter, že nerozumiem reči tvojho kmeňa... :-)

Peter61
no ved preto som ti to prelozil. Chybne rozhodnutie nevziat sneznice (je rovno na tytulke) a vyrazit dalej z KH na zapad -)

opat zacitujem "(S)mějte se hezky. "
lezec.cz/clanky.php?key=7753

Boro

Jjano. zažil som to, keď sme kedysi dávno sa vybrali cez Malú Fatru a pretože sme na Dolniakoch už mali jar, tak sme si mysleli, že bude aj na Fatre. No a na hrebeni nás to takto postihlo. A úplne najhoršie bolo, že sa mi občas do kosodreviny v hĺbke zakliesnila topánka a ja som ju nemohol vytiahnuť, pretože som tam uviazol až po "oné" a druhou nohou som sa nemal o čo zaprieť. Jój, to bola sranda.

Sigor

pekny clanok.Napada mi len jedno"prvy a posledny krat".:)/aspon u mna/

Adushka

Riadne ste si dali, pamatam si, ako sa to rozoberalo v diskusii tesne po akcii.. tak som rada, ze aj na clanok to vydalo :) No, mne stacila jedna tura, kde som sa zabarala po pas (na NT Salatin), a v momente som kupovala sneznice :) a aj vacsinou ich so sebou aj na zimne tury trepem.. len parkrat sa stalo, ze som ich nepotrebovala, vacsinou sa zidu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma