Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tisovec – Burda – Studňa – Muráň

Diskusná téma K článku: Tisovec – Burda – Studňa – Muráň

Muránska planina ma už dlho lákala. Bola to pre mňa dlhý čas zem neznáma. Hoci Muránska planina je národným parkom od roku 1997, informácie o nej zanikajú v tieni navštevovanejších národných parkov. A práve to ma zlákalo, mám rád pohoria, kde sa nepohybuje veľa ľudí, ktoré sú zahalené rúškom neznáma. A tak sme sa, v už bežnom zložení, vybrali na dvojdňovú túru z Tisovca do Muráňa.

Honza286

Nonormal: Pokud by ses věnoval geocachingu, tak o tom místě víš, více ale nenapovím snad jen kromě toho, že je to pár desítek metrů od značené trasy.

Honza286

Peter: To bylo asi na mě, ale jen pro tvou informaci: ten pramen jsem do gps databáze nahrával já, takže o něm asi vím...

Peter61

truhlik
turistickamapa.sk + vrstva Pramene dokopy.

to all : odporucam na psov petardy

Daulagiri

Nonormal, je mi to jasné, tiež keď som tam bol prvýkrát som o mnohom nevedel. Ale ďalšie návštevy to napravili. A určite to bude aj u vás tak.
Inak tie válovy čo spomínam sú také veľké že by sa tam dalo aj kúpať, len treba byť otužilý :-)

Nonormal

honza: každý má svoje "miestečka", ktoré bežný, nemiestný turista nepozná a tak by to malo byť. Ozaj je dobré ak sa do niektorých lokalít nehrnú davy turistov. Aj keď to vo mne teraz vyvolala silnú zvedavosť, aké to môže byť miesto =)

Muska

No tie psy na Rovni na salaši majú na svdomí aj jedného dohryzeného cyklistu, ktorého musel odviezť vrtuľník. Bol o tom zápis v knihe návštev na Burde ktorá žiaľ zhorela aj s útulňou.
Peknú trasu ste si vybrali a odporúčam sa vrátiť ;)
Honza planina sa dá prebehnúť za jeden deň krížom ale lepšie je zvoľniť tempo a vychutnávať aspoň to čo zostalo neporušené :)

Honza286

V Hrdzavé dolině je i jeden upravený pramen, ale ještě na té asfaltce z Muráně - loni v půli srpna tekl, zatímco pramen pod Nižnou Klakovou totálně bez vody. Docela jsem si oddychl, že autor zřejmě neví o asi největším skvostu celé túru - některým místům nízká návštěvnost sluší. Kdo má Planinu trochu prochozenou, tak o tom místě jistě ví... Pokud by chtěl někdo projít Planinu za jeden den z východu na západ, tak mohu doporučit trasu Muráň - Nižná Klaková - Stožky - Burda - Tri kopce (Fabova hola) - Zbojská. Jen je třeba se připravit na ten krpál od Burdy na Tri kopce - je to strmé, navíc na celý úsek pere slunce, docela strmý je pak i sestup z lokality Tri kopce.

Nonormal

daulagiri: Bol som na Muránskej prvýraz, tak sme mnoho z toho, čo píšeš, nevedli, nabudúce už budeme o čosi múdrejší =P A to "nabudúce" bude určite čoskoro, lebo ma to tam neskutočne láka opäť. =)

Peter61

Pekne pocko, pekne psicata, dakedy som nosieval na bike petardy, keby pastierske psy nereagovali na odhananie ( zohnut sa akoze po kamen a pod.)
Na starej utulni sme raz museli vyhladat vsetky zbytky potravin v kosi pri peci a vyniest ich von, aby ta zoo bola v noci akotak ticho.

Daulagiri - dobry tip/pripomenutie na vodu smerom na Hrdzavu. Pri clanku o utulni zlaby su spomenute. (tie stada koni by sa tazko mohli napajat z tej studnicky na zltej)

Ad "chlapske poznamky" na etanolovonikotinovej akcii :-)
tusim ze okrem jednej safranovej expedicie som bol na Murani vzdy v damskej spolocnosti, takze nic... . Mali ste aj "časopis pánsky" ako Mišo a Adam ? viď Spoločné veci :
james.sk/articles.asp?portal_…

Daulagiri

Muránska planina moja milovaná !
Parádne putovanie, skvelé zážitky. Mne myšy na útulni ešte nikdy nič nezjedli. Čo sa týka prameňa pod N. kľakovou tak lepší je smerom do Hrdzavej doliny, sú tam válovy pre kone. Okolie hradu patrí k najnavštevovanejším, takže tam sú tie davy normálne.
A z fotiek vidieť že ste mali ideálne počasie.
A čaro Burdy bolo veliké...

JaroB

Pre jan holomek, nie trasa offroad sa nejazdí v národnom parku ani v ochrannom pásme, ale vedľa(južne od NP).

Peter Miler

Vďaka za článok z mojich milovaných a často navštevovaných lokalít :-))) Museli ste si to tam poriadne užiť a tí hafani, riadne hebedá! V máji som zase na Nižnej Kľakovej ako na koni, teda na bicykli :-))

Svatopluk Štěpánek

pre nonormal: súhlasím,
tie samoty sú pekné.
Doliny na sever od Tisovca sú naozaj pekné, aspoň tie čo poznám - Kačkava, Slávča. Z červenej, čo vedie z Burdy na Studňu je na jednom mieste pekná výhliadka na celú sústavu týchto dolín.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma