Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Posledná jazda pozemnej lanovky

Diskusná téma K článku: Posledná jazda pozemnej lanovky

V nedeľu 16. septembra 2007 krátko po 14-tej hodine absolvovala pozemná lanová dráha svoju historicky poslednú jazdu. Tridsaťsedemročná „pozemka“ zišla z Hrebienka do Starého Smokovca, čím spravila symbolickú bodku za vlastnou existenciou. Spomeňme si spoločne na jej históriu a záverečnú jazdu.

Lubo

A ako sa chystaju vyriesit problem s transportom?

TDD

Jeden z vozňov starej pozemnej lanovky na Hrebienok bude s veľkou pravdepodobnosťou zachránený. Veterán klub železníc Poprad pripravuje v najbližšej dobe za pomoci ďalších nadšencov, ktorým záleží na zachovaní vozňa lanovky pre budúce generácie, presun vozňa do Popradu, kde by mohlo časom vzniknúť múzeum tatranskej dopravy so zachovanými historickými exponátmi jednotlivých druhov tatranskej dopravy.

Daniel Zajko

Veru tak, priaznivci tejto lanovky, musíme sa spojiť pre jej záchranu. Kto môže, podporte ju nejakou tou korunou.

JOzin

Teraz som zistil, ze to celé zastresuje Veterán klub železníc Poprad, tieto dve stránky to "len" propagujú.

JOzin

Eskimo dík, kukal som na to, myslím, ze je to spolocná akcia vlaky net a lanovky sk + dalsích nadsencov-co je fajn....aktulálny zoznam prispievatelov je na lanovky.sk/?page=rep&id=…

Eric

Skor z nej spravi pristavbu chaty :))) Ale nie, teraz vazne. Nepochybujem o tom, ze je to len "tah",, zosrotovat si ju nedovolia a ak tak iba jeden vozen, nie oba. Minimalne pri dolnej stanici lanovky ju predsa mozu vystavit, v tom nie je problem, miesta je tam dost.

Wallendorfer

a na pamiatku tohto excelentneho vykonu si ju natrepe do chaty,ze?

Bacaardi

to: eric pdla mna kulanga urobil novy rekord, lanovku na pleci zniesol sam...

Matoko

Čaro ktoré lanovka vyžarovala sa nedá naplánovať ani kúpiť. V každom prípade je dnes už stará lanovka najfotografovanejším dopravným prostriedkom v bývalej ČSSR aj na Slovensku. Už sám tento fakt ju robí naj....... A preto snaha o jej čestné miesto odpočinku malo byť úplnou samozrejmosťou. Už sám fakt, že radní z V. Tatier sa nemajú k činu je zlým snom.
Ďakujem všetkým ktorý sa pokúšajú o jej záchranu a dúfam, že bude ešte na mnohých fotografiách z Tatrami v pozadí.

Tono

Prave som chcel napisat takmer identicku vetu, ako napisal Peter. Presne tak, ved by stacilo jeden vozem ,,zaparkovat,, vedla novej pozemnej lanovky.

PeterS

Divím sa "developerom", ktorí nemajú z ich pohľadu pár drobných, aby lanovku "odparkovali" na kuse koľajníc niekde v susedstve dolnej stanice. Možno je to však PR - ťah, nakoniec sa možno stanú tými dobrými záchrancami. Vozidlo pozemnej lanovky nie je stará škodovka, nebehajú ich po svete tisíce.

Axel

Zvlastne, ze nikto neodfotil spustanie toho vozna. Najma obrazok osamoteneho vozna na vyhybni mohol byt zaujimavy...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma