Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vývrat – Zámok – Vysoká – Zochova chata

Tulak007

Ahoj Mirko,na starsich, ci starych mapach Malych Karpat sa vyskytuje pri Vysokej nazov kopca/ci kopty PRISTODOLOK....je to autenticke s nazvom TRI STODOLKY???
Tulak007

Vladvlad

tomi: ja som tiež pôvodne chcel ísť na Hubalovú, potom na Čermáka, Skalnatú a dole do Kuchyne/Perneku, ale akosi by by to trvalo veľmi dlho :) Keby bola modrá obloha a slniečko, ale v tej sivote som nemal dôvod.

Ešte k tým bobrom v okolí Rohožníka by som dodal, čo som zabudol:
ich stopy ak sa dobre pamätám boli aj na Konopiskách mapy.hiking.sk/?x=17.16432… ale dlhšie som tam nebol, čiže mohlo sa to zmeniť. A veľa čerstvých stôp na stromoch je aj pri rohožníckych rybníkoch mapy.hiking.sk/?x=17.15492…

Vladimir50

Miro, pri tom ohromnom množstve Tvojich príspevkov, stále znovu obdivujem ako príťažlivo vieš podať aj tie "menej zaujímavé" lokality.
Nech Ti to šlape a píše takto kvalitne ešte dlho!

Tomi

vladvlad: Vdaka za info, pojdem to preskumat :-)
Inak na margo tvojej fotky zo soboty, v nedelu uz bola cesticka z Vyvratu na Vysoku komfortne preslapana, dalej vsak uz len tvoja stopa. Odpojil som sa a preslapal som to az na Hubalovu. Bol som prekvapeny, ze tam este ziadna stopa nebola.

Zdenči

Akurát sme sa na Limbe, keď sme spomínali aj na teba Miro (dúfam, že sa ti nečkalo, bolo to aj tak len v dobrom:-)) bavili o tom, že v MK je kopec takýchto stavieb, ktoré len chátrajú a ako keby nemali pána. Škoda len, že väčšinou je pánom štát a nepustí to z rúk ani za nič

Vladvlad

K bobrom: práve naopak, bobrov je v okolí Rohožníka až moc.
Neďaleko miesta kde píšeš, že boli, tak tam sú, tesne pod lesom, majú tam doslova raj mapy.hiking.sk/?x=17.21316… ďalej sú priamo na turistickom chodníku modrej značky tesne pred Rohožníkom, v sobotu tam boli čerstvo "okúsané" stromy a v snehu bobrí chodník mapy.hiking.sk/?x=17.18015… a najnovšie som spozoroval ich "devastačnú" :) činnosť pri železničnej trati Sološnica-Rohožník, naproti cementárne mapy.hiking.sk/?x=17.19706… Keby tadiaľ ešte premával vlak, dalo by sa napísať, že bobor ohrozuje železničnú dopravu, keďže strom by padol (padne) priamo na trať :)

k článku: pri tej bývalej hájenke som bol na jeseň a je to teda žalostný pohľad. Vedľa je tuším aj prameň.
A škoda, že sú všetky fotky neostré.

Tomi

Ja som na jeseň išiel cez Jankovú, Bučkovú a Tri stodôlky tiež na Vysokú. Aj keď bez značiek, oplatí sa tieto miesta navštíviť, je tam krásne. A pod Jankovou som stretol tiež riadne stádo muflónov.
Jediné, čo ma nepotešilo bolo, že som sa tešil na bobry pri horárni Baďura a akosi tam ten potok vybagrovali, stromy spílili, tak z bobrov nič nebolo :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov