Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Medvede - ako sa brániť?

Boro

Zásahový tím nemohol prísť, pretože práve mali týždenné školenie ako pôsobiť na psychiku medveďa a naučiť ho, aby sa za svoje činy hanbil.

Rc

"Zo zásahového tímu k nám napokon nikto neprišiel" myliptov.sme.sk/…/v-jalovci-m…
zacina byt tych utokov uz tolko, ze uz aj zasahovy tim to zda sa vzdava. ludia ktorych vsak tato selma ohrozuje to len tak vzdat a odist na dovolenku ako podaktori clenovia ochrany prirody nemozu

Boro

Peter, ale keď tak teraz kontrolujem ten zoznam, tak by to asi mal byť ten Štefan Šušoliak. Dátum aj priebeh tomu zodpovedajú.

Boro

Peter, ja som to meno ani nikdy nevedel, len si pamätám, že k nám na Chatu pod Suchým prišli chalani z HS a pýtali sa na neho. Bolo to koncom krásnej jesene a my sme si iba spomenuli, že len prechádzal okolo chaty a ani sa nezastavil. Začiatkom budúceho leta našiel jeho kosterné zvyšky rozťahané po lese nejaký hubár. Na mieste sa našla potom aj jeho legitimácia na vlak a bol to vraj nejaký študent z Vysokej dopravnej zo Žiliny, ktorý si chcel urobiť poslednú túru hrebeňom do Vrátnej. Keď sa nevrátil na internát, hľadali ho rodičia, ale nebolo po ňom ani stopy.Len záhryzy do lebky svedčili o medveďovi.

Boro

Áno, poplietol som si Tále a Donovaly. Ale ten párik nestanoval na žiadnom "chodníku". To už len ochranári tak bagatelizovali celý skutok.Medveď tam pravdepodobne občas zašiel ku kontajnerom, ale prečo teda vytiahol zo stanu dievča a ťahal si ho k potoku zožrať, keď vraj " ľudí nemusí". A naviac ho potom ešte, ako korisť ktorá mu ušla, prenasledoval až takmer do hotelu?
Peter 61 : Ako vidíš, hoci mám neospravedlniteľných 74 rokov, pamäť je zatiaľ ok. S tým lyžiarom to bolo na Malej Fatre , ale záznam by sa asi našiel len u HS.Ale aj to pochybujem.

Peter61

ad Boro 09:54
-ak sa dobre pamätám , na Táloch neďaleko kontajnera s odpadom kempoval párik a medveď šiel pom ich jedle v stane. Jedna osoba bola oskalpovaná.

  • k tomu lyžiarovi máš nejaký záznam ?
Boro

Jjano, a to ti povedal medveď, alebo si si to prečítal. Lebo v Rumunsku ľudí žerú. A ak si pamätáš, tak na Donovaloch si medveď vytiahol priamo zo stanu v noci dievča a vliekol si ju zožrať. A nepamätáš si záznamy HS, ktorá našlo takmer celé zožraté telo strateného lyžiara ?

Jjano

@Fangorn, 23.6., 12:40:
Ad:"Je iné ak to bol útok s cieľom usmrtiť a zožrať človeka ".
Nebol to taký útok, pretože medveď hnedý takéto útoky nepozná. Človeka nevníma ani ako korisť ani ako potravu a tak ho nemá prečo loviť.

Peter61

@ Mirino 16:30
áno, bol by. Medveď sa pohybuje po TZCH tak, aby sa vyhol ľuďom.

Mirino

Bol by v tom nejaký rozdiel, keby tam viedol?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma