Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vápeč - okruh z Dolnej Poruby

Diskusná téma K článku: Vápeč - okruh z Dolnej Poruby

Jar 2012 bola v plnom prúde a desiatka výstupov pri príležitosti narodenín Hikingu sa pomaličky rozbiehala. Znelo to ako dobrá výzva, zvládnuť aspoň nejaké vrcholy v doteraz nepoznanom kraji. Cieľ bol teda jasný, ostávalo iba nad mapou vyhútať, kadiaľ. Dvaja junáci z ďalekého východu si to strihli okruhovo, z Dolnej Poruby.

Daulagiri

Fajné, okruh pekným krajom. V Strážovských vrchoch som bol zatiaľ len na Strážove, ale Vápeč je lákavý, takže si ho určite raz tiež dám.

Jojoš

tulak007:na 11.fotke je vľavo Baske a Žihlavník,hrebeň vpravo nad H.Porubou sú Holazne a medzi nimi v opare v diaľke je Inovec.

Tulak007

Pekny okruh, aj pekne popisany.
Prvy raz, zatial aj posledny krat som bol raz na Vapeci na STEFANSKOM ZIMNOM VYSTUPE, tiez tam bola dobra atmosfera :-) a odtial som slapal po cervenej turist.znacke az do Trencina do Kubry k trencianskej MHD, ktorou som sa viezol uz potme do Trencina a vlakom domov. Vapec bol vtedy po kolena v snehu, ale cervena znacka zvysku tury bola od Trenc. Teplic bez snehu. Odvtedy na Vapec pozeram pri cestach vlakom len z okna vagona. Je to so svojou siluetou a bralnatou ciapkou neprehliadnutelny kopec a je ho z vlaku vidiet niekolkokrat :-).
Pekna a zaujimava je 11-ta fotografia v poradi: tie tri kopce na nej, ktorych siluety/horizonty su jeden za druhym su perfektne... /mozno bvy niekto vedel , ako sa volaju???/
Bol tam vtedy asi pekny vyhlad a pocasie vyborne, co tiez urcite prispelo k vydarenemu "stretku" na Vapeci. Je to svojim sposobom "magicky" kopec s perfektnym vyhladom, ked sa vydari pocasie.

Axel

Dakujem za zastavenie.
Dlzku (a najme klesania) som uz ku koncu zacinal citit, hoci nieco uz natrenovane bolo...

MisoB

Pozerám dĺžku aj prevýšenie - slušný začiatok sezóny ste dali... :) Bol to vtedy naozaj super deň.

Sona

Ktovie, či sa aj tento rok na konci apríla budú kopce už tak zelenať :) inak krásne počasie aj fotky.

Adina

To ste si dobre zamakali.
Pekny clanok. Pripomenul velmi prijemne chvile jedneho z minulorocnych hiking stretnuti :-).

Merhorn

Veru, vyhlad z Vapca je fakt paradny, cela trasa je velmi pekna, musim si ju aj so strazovom v blizkej dobe zas zopakovat :)

Pipin

Kraj mne veľmi blízky, veľmi milý. Pekný článok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov