Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Rohožnícka zima

Diskusná téma K fotke: Rohožnícka zima

Pohľad vedľa asfaltky Vývrat-Baďura v dnešný snehový deň. Cesta na Vývrat bola odhrnutá, rovnako aj tá do kameňolomu. Úsek medzi tým nebol odhrnutý, ale nešlo sa zle, len pomaly. Príjemný zasnežený les si vychutnávali, v hornej časti tejto lúčky na fotke, aj muflóny. Teplota bola -4°C, snehu dosť. Týmto úsekom asfaltky, išla kedysi na Vývrat aj modrá značka z Rohožníka. Jej pozostatky sa dajú vidieť na mnohých gaštanoch vedľa cesty.

Vladvlad

Ťažko radiť, možností je veľa a nasledujúca sobota ďaleko :) Možno pozri si mapu, nejaké miesta čo ťa zaujmú a treba vyraziť. V zime a v snehu sú aj inokedy nudné miesta zaujímavé :)

Tidoj

Von sme nešli, keďže spolu môžeme iba v sobotu.
Odpoveď mi pomôže v tom, že ak bude bud. víkend podobná situácia, mám približnú predstavu ako to bude vyzerať.
Topenia sa obávam cez týždeň, ale snáď vo štvrtok, piatok prisype.
Pôvodne sme chceli takú lenivú túru, že vyviesť sa na Zochovu a odtiaľ len tak niekam, ale priznám sa, že som nevedel vymyslieť nič atraktívne v tomto snehu (kde by sme si užili les, nejaký ten výhľad aj niečo zaujímavé) a chcel som popýtať nápady od hikingistov. (Nejaký tip pre budúce soboty?)

Vladvlad

tidoj: asi ste išli von dnes, takže moja odpoveď ti už asi nepomôže :) ale aj tak. Normálny zimný les s dostatkom snehu.
V sobotu ľudia na kopce asi prešlapali chodníky, čiže dnes by to na nich malo byť fajn.
Les je pekný, treba to využiť kým sa to začne topiť a bude člapkanica. O Homolu a okolie netreba mať obavy, tam je ľudí vždy plno, Vysoká od Kuchyne asi horšie, ale od Zochovej chaty to bude určite prešlapané.

Tidoj

Týždeň sme plánovali snežné kráľovstvo túto sobotu niekde v okolí Vysokej alebo Homole a nakoniec sme to vzdali použitím rôznych "dôvodov" prečo. Ale jeden je reálny - ja som nestihol vyriešiť naberanie snehu do gatí a moja spoluturistka zase obuv. Obávali sme sa brodenia v neprešlapanom snehu. Ako to vyzeralo po včerajšom snežení a fúkaní?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky