Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Veterlína

Diskusná téma K fotke: Z Veterlína

Pohľad zo známeho kopca Veterlín (724m), cez ktorý neprechádza žiadna turistická značka. Výhľad je možný len na južnú stranu, na opačnej strane zavadzajú stromy. Inverzia ma sprevádzala po celý vtedajší deň. Prechod hrebeňom Čelo-Veterlín bol tým pádom celkom netradičný.

Tidoj

Ty si maniak! Ale namotal si ma. Skúsim sa s tým pohrať a vyskúšať niečo, ale až v lete. Nedokážem vstať v noci, aby som ráno už niekde bol, takže by som to musel dôjsť buď po tme, čo ma nebaví, alebo prespať, čo ja nerád. Ale keby som musel, predstavujem si najlepšie asi na Čermákovi. No, uvidím... ja už mám toľko plánov a furt ich len posúvam.

Bulat

Geldek je taká nedoštudovaná 700-ka :-)

Vladvlad

Včera som si to pozeral podľa tunajšej mapy a nahrubo vyklikal trasu, za kopce nad 600m som si určil tieto, plus začiatok a koniec výletu:
Limbach-Malý Javorník (604)-Somár (649)-Gašparová (621)-Konské hlavy (649)-Prostredný vrch (601)-Krížnica (604)-Rybníček-Čierna skala (604)-Kamenná brána (601)-Malá homoľa (638)-Tri kopce (662)-Mešťanková (601)-nad Čermákom (642)-Gajdoš (650)-Horný vrch (643)-Jelenec a Geldek (694)-nad Uhliskami (Kamenná?) (638)-Klokoč (661)-Starý plášť (643)-Polámané (612)-Čierna skala (662)-P.Mikuláš

"Zlú" polohu má Mešťanková a Malá homoľa, zbytočná zachádzka :)

Bolo by to do 70km a možno 3500 výškových metrov. Ideálne by bolo začať niekedy v noci a skončiť podvečer. Pouvažujem nad tým :))) aj keď pešie dlhšie trasy ma už prestali baviť.

tidoj: trasa cez 700vky ma len tak napadla, že bolo by pekné si to prejsť. A podarilo sa to. Pokiaľ si nedáš časový limit ako ja, tak myslím, že to bez problémov vkľude zvládneš. Treba si trasu užívať a je to. Prípadne ju rozdeliť na dva dni a je to.

Pete.Green

v Krasach Slovenska 9/10.2004 spominaju ze je 33 600viek problem je v tom ze nie vsetky 600vky maju na mape nazov a tak som ich podla mapy ani nedokazal vsetky urcit inak dalsia postupna meta sa da zdolat a to 100 vrchov v MK potom 200 lebo ta 100vka nie je az tak velky problem pre tich co radi chodia do MK a pomomo tz

Tidoj

Pravdupovediac, som si to s tými šesťstovkami povedal len zo srandy, ale možno nad tým vážne pouvažujem. Ale 25? To ja neviem, či dám. Na piatej skončím. Ja som si ich už raz pozeral na mape, ale moc si to nepamätám. Urobím nejaký Hiker´s Digest a len tie prejdem. :-)
(ten tvoj odporúčaný príjemný výlet cez 700vky by bol pre mňa masaker)

Vladvlad

Vďaka, bolo to tu fajn. Ten výhľad a dohľadnosť boli ako z katalógu :) A opakujem to stále, pre tieto nadmorské výšky a lokality daný pohľad nie je pravidlom, čiže o to viac si ho človek cení.

tidoj: s Bielou skalou mám tento rok isté plány, keďže je to doslova biele miesto na mojej pomyselnej mape.

Kedysi som to počítal podľa mapy a MK kopcov s výškou v intervale 600 až 700m by malo byť cca 22-25. To podľa toho, či sa berie len vrchol, teda najvyšší bod kopca alebo aj nižší "pahorok" kopca s výškou nad 700m. Osobne sa prihováram k prvej variante, teda len čisto samostatné vrcholy.

Z hľadiska rozloženia (polohy) by boli prvé kopce Malý Javorník (604m) a susedný Somár (649m) nad Jurom. Posledná by bola Čierna skala (662m). Výlet by som osobne rozložil na dva dni, ale dalo by sa to prejsť aj za deň. Presnú trasu som zatiaľ neskúmal ale dalo by to zabrať :)
V porovnaní s 11 MK sedemstovkami by to bolo náročnejšie, 700vky boli fajn, príjemný výlet, ktorý určite odporúčam, mal by som si ho tento rok možno zopakovať :) ale čas pod 12h neviem či by som dal. 2011 a 2012 rok som veľa neturistikoval.
Plus keď už sa o tom bavíme, tak pre mňa dôležité bolo mať Záruby prejdené ako posledné, keďže sú najvyššie. Javorinu ako najnižšiu 700vku som prešiel až ako druhú v poradí, prvý bol Čmeľok, čiže aj to by som rád zmenil. Len časovo by to bolo dlhšie, keďže je to "zachádzka".

Polovníci nech sa strieľajú medzi sebou a osobne nepredpokladám, že by sa nejaký kedy vyskytol na akomkoľvek vysokom kopci, teda napr. ten hrebeň Čelo-Veterlín. Nemajú dôvod tam byť. Z Jelencom je to už iné, vedie tam lesná cesta dostupná asi aj autom, ale na vrcholovej lúčke nie sú posedy, krmelce, čiže tam by to malo byť fajn. Chodí na ňu plno turistov aj v tomto zimnom období.

Peter Miler

Fúha, nádherná fotka, ale byť tam tak, to muselo byť teda silné!

Tidoj

Loško bol naozaj z Devínskej. Ak si tam dávnejšie stretol nejaké skupinky opitých alebo sfetovaných detí, tak veľmi pravdepodobne bol jedným z nich. Chúďa dieťa. Teraz už bude mať asi 19 a myslím, že aj v dospelosti to je chúďa dieťa.
Ak by som sa mohol v kľude prechádzať aj v "trinástej komnate" bez obáv z toho, že mi nejaký opitý poľovník trafí z pomsty do riti, tak by som chcel vidieť kopček pri Hubalovej, ktorý ma púta svojim názvom - Krvavý buk. Snáď je krvavý len pre paradentózu miestnych veveričiek...
A kedysi, keď som čítal tvoj článok o prechode cez malokarpatské 700vky, tak som si hovoril: a ja dám teraz všetky 600vky! (teda odšesťstodosedemstovky) :-)

Vladvlad

tidoj: čo to tu o Devínskej čítam? :)))
Ako píše Igor, nič to nie je, treba skúsiť, nič zlé sa nestane.
Z polovníkov si nerob ťažkú hlavu, prehliadaj ich, ignoruj alebo sa s nimi daj do reči :)
Hrebeň Čelo-Veterlín je bez orientačných problémov. Na Čelo je to od rázcestníka modrej a zelenej značky vždy v snehu prešlapané (ak samozrejme sneh nenapadol pred chvíľkou), je to kúsok. Následne na Veterlín to dá v snehu zabrať, môžu tam byť záveje, ale orientačne bez problémov, stále rovno.

K značeným trasám by som dodal, že sa plánuje tento rok vyznačiť úsek Sološnica-Peterklin, P.Mikuláš-Jelenia hora a P.Mikuláš-P.hrad. Sú to pekné miesta a tak ľudia, čo sa neradi púšťajú mimo značiek budú mať viac miest na návštevu.
Ale značených trás v MK je toľko, že ich celkové absolvovanie zaberie množstvo pekných výletov.
Len smelo do toho.

Tidoj

Asi áno, aj by som si trúfol, veď poza Trenčín som pobehoval v snehu mimo značiek a poznám tam dokopy prd. Veterlín a Čelo by som dal asi skôr, s oborou mám trochu problém. Teda s tými leones - a tým nemyslím levy ani iné zvieratá, ale poľovníkov.

Bulat

tidoj, keď to raz prekonáš, prideš tomu na chuť a už ťa to nepustí ... na začiatok sa skús pridať k dakomu, kto má s tým skusenosti. A časom zistíš, že na tom nič nie je a trufneš si aj sám :-)

Tidoj

A chudák Loško v tme pod perinou. (Kedysi v jednom domove sme mali dieťa s menom Lošonský a ja som mu vysvetľoval, že jeho meno pochádza z Lošonca a on, malý Loško sme ho volali, bol úplne rozčúlený, že nie, že on je z Devínskej... Pri Lošonci si vždy na neho spomeniem.)
Fotka je vymakaná. Tá žiara aj všetky línie zbiehajúce sa k nej. A aj ten pohľad na les a celý ten lošonský bazén.
Dlho rozmýšľam že by som sa vybral sem alebo aj na Jelenec, ale ja nejako neviem prekonať tú obavu pustiť sa úplne mimo značenej trasy a v prípade Jelenca, Bielej skaly a oblasti v.n. Biela skala aj ten pocit hic sunt leones, (teda za plotom).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky