Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Železnicou do Karpát

Diskusná téma K fotke: Železnicou do Karpát

Pre mňa taký netradičný pohľad, z hlavnej cesty pred cementárňou v Rohožníku. Naľavo Plavecký hrad a Pohanská, napravo Vápenná. V strede nevyužívaná železničná trať Zohor-Plavecký Mikuláš. Osobná doprava na tejto trati bola zastavená v roku 2005. Odvtedy sa tu konajú len historické nostalgické jazdy raz za rok, nákladná doprava funguje len po rohožnícku cementáreň.

Vladvlad

Celkovo sa mi tento pohľad páči, nie je príliš okukaný. Zaujal ma.
eLBe: rado sa stalo :)
Pre mňa osobne sú pekné pohľady na MK:
-od letiska Kuchyňa, smerom na Pernek, Podbabská dolina a okolité kopce vytvárajú zaujímavé kontúry, napr. hiking.sk/…/medvedi_kut.html hiking.sk/…/pred_pernekom.html ďalej je to potom pohľad niekde ako táto fotka, od Rohožníka-Sološnice na masív Vápennej napr. hiking.sk/…/za_solosnicou.html a potom okolie P.Podhradia hiking.sk/…/v_tieni_vapennej.… hiking.sk/…/na_luke_pod_pohan… Východná strana MK v oblasti Bratislava-Pezinok-Doľany ma nikdy nezaujala. Potom je tu samozrejme komplet hrebeň Zárub (4 vrcholy) to je fajn pohľad a následne pohľad na takú Klenovú alebo najvzdialenejšie Salašky je tiež zaujímavý.
A netreba zabudnúť ani na D.Kobylu, tá je pekne zďaleka vidieť, vytvára tiež pekný pohľad.

Kryptajuliett

vypada to ako nejaky zaber z westernoveho filmu, divoky zapad, pacific union railway

ELBe

Bingo!
Pred pár mesiacmi tu bola otázka, že odkiaľ je najkrajší výhľad na MK. Vtedy som chcel napísať, že „z nadjazdu na ceste za cementárňou smerom na Sološnicu“. Prišlo mi však blbé písať o pohľade bez fotky. No a teraz tu je: úplne archetypálny pohľad – rovina, hrad, kopec, dedina s kostolom, trať, masív so skalami (nevidno - škoda, kúsok vpravo je Skalka v Roštúne). Toto bude pre mňa vždy najkrajší pohľad na Malé Karpaty. Vďaka, Vladvlad.

Vladvlad

Myslím, že existuje šanca, že by tu opäť raz mohol premávať osobný vlak, ale pravdepodobnosť tohto javu je veľmi, veľmi malá. Škoda.
Podobne ako vytrhali minulý rok koľaje na trati D.Jazero-Stupava, tak raz vytrhajú aj tie od Rohožníka vyššie...

nsvetozarov: nič sa nedeje, aj tak sa nepozerám na body pri fotke, takže by som si to nevšimol :)

Nsvetozarov

opravujem sa na 5 bodov,. lebo som omylom stlačil zlé políčko na dotykovom mobile. Mrzí ma to

Pete.Green

skoda tejto aj dalsich lokalok a po tejto som nemal moznost sa zviest ani ked sa na nej premavalo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky