Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zabité - horáreň

Diskusná téma K fotke: Zabité - horáreň

K horárni sa dá prísť autom (dopĺňam... oficiálne nie), keď snehu nieto. V ten deň som si netrúfala a nechala som auto v Doľanoch. 3,5 km lesom som si odšlapala, no neľutovala som. Vychutnávala som si samotu, ticho zimného lesa, srnky pri potôčiku, tešila sa zo snehovej nádielky, videla som veľmi pekné zákutia.

Vladvlad

Osobne som daný stav ako ho vnímam, popisoval na lokality, ktoré poznám.
Zoberme si takú asfaltku na D.Kobylu, kým tam nepribudla na jeseň závora, jazdilo sa tam akoby to bola normálna hlavná cesta, či bol sneh alebo nie. Predsa načo parkovať s autom dole, keď sa dá až na kopec vytrepať autom. A taká drobnosť, že sa ohrozuje množstvo peších turistov, kočíkov, ani písať netreba.
Nepoznám tvoj prípad Axel, ale nemyslel som to v zlom. Tu skôr ide o ľudí čo nevedia čo so sebou a autom sa musia odvážne dostať aj tam, kam sa ešte nikto doteraz nedostal :)

Adina

Pocas cesty na Zabite z Dolan sa popri mne prehnali nejake auta. Asi to boli horari z horarne. No ked som sa vracala uz spať, už pri mojom aute, prefrcala nie najpomalsie a najopatrnejsie Octavia, s nalozenymi lyzami. Predpokladam, ze to boli obyvatelia horarne ako o nich pisal vladvlad. No stretnut sa s tymto autom v zakrute, ako pesiak, mam vazny problem, lebo snehu je tam hromada a poriadne sa smykalo. S takymito rychlimy autami mam skusenost z letnych potuliek po Karpatoch. Ked vidim niektorych cyklistov, ako letia tymito cestickami a oproti nim auto...krv mi tuhne v zilach.

Axel

Jasne ze ironicky, ale ich pritomnost je realna...
Takze na tom, ze nie som o nic horsi trvam.

Zdenči

verím, že Vlado myslel tie nákladiaky len ironicky :-)

Axel

A co ja som horsi nicitel ako nakladiak s drevom?
1300 kil mojho auta asfaltke popri 35 tonam kamiona nema sancu ublizit...
Mna za skratenie cesty dolinou o 3km budu tahat po sudoch a sudcov synacik sa cele dni vyvaza na stvorkolke po hrebeni.

Vladvlad

Ak je to tak, tak je jasné, že je tam zákaz vjazdu. Len sa to niekomu nepáči a tak značku kradne. Tak je tomu aj na množstve iných lokalít.

Osobne som odporca toho aby sa po lesných cestách a asfaltkách premávali akékoľvek nepotrebné autá. Sem nech jazdia len obyvatelia domu a nákladiaky s drevom. A samozrejme ešte pytliaci, bez nich by nebol les lesom :)

Často pozorujem ako po lesných cestách jazdia autá, čo tam nemajú čo robiť. Aj teraz v zime. A je úsmevné sledovať ako sa snažia zdolať ľad alebo sneh :)

Zdenči

Už sa tu raz písalo o tom, že značka sa dole nad poslednými domami pravidelne objavuje a pravidelne aj mizne. Možno ju teraz posunuli až k horárni.

Vladvlad

Jasné, ja som to myslel v dobrom, len na doplnenie info.

Adina

Priznám sa, že som sa čudovala, prečo je značka zákazu vjazdu až pri odbočke na modrú TZ, čiže pri horárni. Na konci dedinky som si ju nevšimla. Na cestných mapách je tato cesta zakázana.

Vladvlad

No neviem adina, ale na konci Dolian, pri posledných domoch, je tabuľa zákaz vjazdu ak sa dobre pamätám. Osobne neviem prečo by sa sem malo chodiť autom, okrem obyvateľov tejto usadlosti.
Nedávno o nich bola reportáž na tv joj, že ako sa im a ich deťom tu žije.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky