Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľkofatranské výhľady VI.

Mato_d

No hej Ondro, len pomaly...! ;)
Tu stranku som si pozrel hned ked si dal na nu link, a je to fakt parada.

Mato_d

Velka vdaka vsetkym za odpovede.
Btw - predsvedcili ste ma... ;) Stiahol som si ten soft a skusim si aj ja nieco "pospajat". Mozno casom pridam nejake technicke otazky, ale tie uz budem smerovat do fora "Galeria".
Takze zatial diks ;)

Bikemartin

mato_d:´malo sirokouhle´ - daval by som tu aj sirsie panoramy, ale vyzerali by len ako taky pasik. A aj tie, co tu davam, tak maju sirsi uhol zaberu ako moje najsirsie ohnisko 18, je v nich urcite viac priestoru IMHO.

Spajanie ani nieje pracne, robi to soft ;-).

Ondro_RK

--> daulagiri,
ďakujem, no toto sú len fotky, prejsť si to v takom počasí - to je už o niečom inom :-)
Táto hrebeňovka naozaj stála zato - a ja som vedel, prečo sme ju odložili o dva týždne ;-)

Daulagiri

Ach jaj dostávam čoraz väčšiu chuť na návštevu Veľkej Fatry, nádherná fotka.

MatusM

Praveze sa mi zdaju taketo "panoramy" menej skreslujuce ako fotky sirokouhlym objektivom, ale to je mozno len pocit. Zaujimave by bolo porovnat rovnake zabery fotene roznou metodou.
Mario, dik za odkaz na Autostitch.

Ondro_RK

--> mato_d,
možno si si aj vyhľadal, že čím ja fotím, ak nie - tak kukni sem :-)
fotografovani.cz/…/olympus-c-…

99,5% fotiek, čo som vložil tu na hiking.sk som fotil týmto ,,delom" :-D

Ja som takto začal fotiť prednedávnom a viac sa mi to tak páči, pretože sa mi aj viac zmestí do záberu. Napr. tieto fotky by som mojim prístrojom inak ani nemohol odfotiť:

hiking.sk/…/pohlad_z_ostrvy_t…
hiking.sk/…/pohlad_zo_sedla_p…
hiking.sk/…/litvorove_pleso_t…
hiking.sk/…/liptovska_mara_ve…
hiking.sk/…/bielovodska_dolin…
atď.

Aj táto moja fotka - Veľkofatranské výhľady VI. by takto nevyzerala, keby som to takto ,,prácne" (zas tak dlho to netrvá:-) nespravil. Teda z jedného miesta, ako bolo napr. pri tomto zábere, keď som fotil:
1./ klasický záber - jedna fotka
2./ panorámu horizontálnu
3./ panorámu vertikálnu,
tak najlepší záber, teda výstup z môjho prístroja je/bude práve vertikálna panoráma :-)

Mario Duchon

Mimochodom na panoramy ,vertikalne ci klasické ale aj viac "poschodové" je super program AUTOSTITCH - má veľkosť iba 1 MB ale výsledok je precízny a bezchybný ( teda ak vám stačí ako výstup JPEG ) , pritom netreba nič robiť len nastaviť kvalitu panorámy a vybrať fotky na spojenie, on už všetko urobí za mna(nemusím sa hrať s prechodmi v Photoshope alebo v iných) ... ak by mal niekto záujem tak Autostitch mu poslem mailom

Mato_d

Pytam sa pri tejto Onrdovej fotke, no otazka plati pre vsetkych tvorcov vertikalne vyskladanych panoram (Martin, Tono...):
Preco fotite prave takto? Neviem, ale zda sa mi, ze takmer ziadna z tunajsich hikingackych panoram nie je sirokouhlejsia nez obraz cez bezne sirokouhle sklo. Tato technika je dost zriedkava a mna napadaju len dva dovody, preco fotit taketo panoramy - ak nemam sirokac a potrebujem urobit siroky zaber (toto u vas zrejme neplati, minimalne u Martina nie), alebo velmi vysoke naroky na kvalitu kvoli neskorsiemu pouzitiu pre tlac apod.
Zaujima ma to, pretoze je to fest pracne, vyskladavat taketo panoramy (osobna skusenost:), no tieto tu na Hikingu su sice technicky perfektne, ale zdaju sa jednoducho "malo sirokouhle" ;)
Vopred diks za odpovede.

Ondro_RK

ďakujem, no trochu to tu aj skresluje - je to panoráma z 5 fotiek vertikálne a možno som sa aj viac mohol na nej pohrať :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky