Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jar, zobudili sa občasné krasové pramene

Diskusná téma K fotke: Jar, zobudili sa občasné krasové pramene

V Mokrej doline sa zobudili občasné krasové pramene, na fotke je snáď najsilnejšia vyvieračka, ktorá sa volá Výver. Je to vlastne akási zatopená jaskyňa, cez ktorú na jar začne vyvierať voda. Vždy sa rád na to pozriem, dva roky dozadu to tryskalo ako riadna fontána. Je tam ešte zopár vyvieračiek, ale osobne som si obľúbil práve túto.

Doronenko

Minulý rok to bola bieda vo VF pri našom salaši.

je to tak, ani huby na krslenici neboli minuly rok

Doronenko

alebo urobíš fotky tých vyvieračiek

ok! ked tam pojdem, tak urcite

UNCLE LACO

Paráda. Takéto obrázky ma napĺňajú nádejou, že po roku bude spodnej vody konečne dosť.
Minulý rok to bola bieda vo VF pri našom salaši. Od skorého leta až do jesene.

Tidoj

To určite je. Ja som mal skôr na mysli (okrem toho, že je tam pekne a zaujímavo), že nie je nijako zvlášť dramatická, proste len taká tichá asfaltová cesta z dediny niekam do lesa. Ale vlastne, keď si tak vybavím tie skaly nad Mon reposom, alebo aj na druhej strane za jaskyňou, vlastne aj je dramatická. Ale začiatok rozhodne je tichý a nenápadný.
Ale iné som chcel - dočasná, nedočasná, ak máš, alebo urobíš fotky tých vyvieračiek (najlepšie in action), tak ich určite pridaj. Kto ich nestihne tento rok, určite sa pripraví na budúci.

Doronenko

No ide o to, ze v Mokrej doline su len docasne vyvieracky, funguje to maximalne 1.5 mesiace takze neviem ci to ma zmysel.
A mimochodom - nemas pravdu co sa tyka "nenapadnej asfaltovej dolinky" :) Je tam kopec jaskyn a nad MK su mohutne zavrty. Je to velmi zaujimave miestecko!

Tidoj

Očuj, ak máš fotky ostatných vyvieračiek, daj do mapy, lebo ja som toto napr. vôbec netušil a atraktívnych miest v MK by som rád poznal čo najviac. Hlavne tie, ktoré nie sú z turistických chodníkov bežne viditeľné a človek sa k nim dostane až cez tip niekoho iného.

Tidoj

Takáto divočina v tej nenápadnej asfaltovej dolinke? To by som nečakal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok