Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný Stuhleck netradične

Diskusná téma K článku: Zimný Stuhleck netradične

V guči tých najštýlovejšie nahodených lyžiarov, čakajúcich na lanovku, vzbudzujeme so svojimi BC bežkami nemalý záujem. Nielenže sú naše lyže divne tenké, dlhé a úplne necarvingové, navyše pamätajú aj naše rozpačité bežkárske začiatky, nespočetné kamene, korene a stromy a tiež nejedno „stromčekovanie“, pri ktorom sme si backcountry oceľovými hranami úspešne ošúpali ich vrchnú stranu. Jednoducho povedané, medzi sobotňajšie osadenstvo Stuhlecku sme zapadli úplne výborne.

Lubo

Ad pasy na BC lyze:
Tu je navod ako si ich vyrobit: hiking.sk/…/ako_vyrobit_pasy_…

Dnes sa vsak uz predavaju aj uzsie sanky na uchytenie pasov ako v minulosti. Takze netreba tak improvizovat ako v horeuvedenom clanku. Kupil som 100mm siroky pas, rozrezal som ho napoly a vpredu pouzil klasicke upinacie oko. Vzadu bez patky a dlzka pasu tak 10cm kratsia ako dlzka lyzi. Pri kupe netreba zabudnut, ze vpredu sa musi prelozit a zlepit pas po prevleceni cez sanky (upinacie oko). Preto radsej o 10-15 cm dlhsie ako potom lutovat kratky pas.

Sona

Ja som sa asi pred mesiacom tiez obohatila o BC lyze. Kupila som si k nim aj pasy, lebo voskovanie klasickych beziek mi vzdy pokazilo, co sa dalo. Bud prilis smykalo, alebo prilis lepilo a neslo ani dolu kopcom :) novy prirastok som zatial vyskusala cez les na Sliezsky dom a dolu po asfaltke, bolo to super. Jitka, vy ste pasy nezvazovali?

Adina

Tieto miesta by som rada navstivila. Snad sa niekedy podari :-).

J1tka

roderik, z poslednej lanovky sme vystupovali tusim okolo 11tej a do chaty Friedrichhuette sme dorazili medzi tretou-pol stvrtou. Cely cas som ale dost fotila, ani sme sa nejako velmi neponahlali a zjazd po zjazdovke nam trval pomerne dlho, takze sa to urcite da spravit aj rychlejsie.

Roderik

chcem sa spytat aky cas Vám to trvalo chystam sa tam na skialpoch tuto nedelu a ak by zostal cas tak by som to skusil
dakujem
roderik

Bežkár

Dobrý typ na hrebeňovku na bežkách s hranami. Hoci aj tak vám asi ľadový povrch a prebárajúca sa kôra dali zabrať. Inak podľa fotiek to na bežky vyzerá priam ideálne.

Zdenči

Tieto končiny ma vždy ťahalo preskúmať, keď som tam bol na lyžiach. Žiaľ, na zjazdovkách by to šlo asi ťažko. Toto, čo si nám ukázala je ten správny spôsob. Inak ešte som na vrchole Stuhlecku nezažil prašan. Vždy len ľad a skaly.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma