Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: "Protipožiarna" lesná cesta

Diskusná téma K fotke: "Protipožiarna" lesná cesta

Ako som sa mohol na vlastné oči v Žiarskej doline presvedčiť, budovanie "protipožiarnych" lesných ciest nanešťastie nie je už len doménou Nízkych Tatier. Čo ma však ešte viac zaráža je to, že tieto "protipožiarne" lesné cesty sú financované aj z fondov EÚ pre "rozvoj" vidieka. Veď posúďte samy.

FunTTomas

Roman: kvázi "multifunkčný chodník" nepatrí do siete značených trás a keďže nie je ani vyznačený štandardnou značkou, tak sa po ňom nemôžeš oficiálne pohybovať, lebo si v NP. Skrátka lesníci majú navrch nad "multifunkčnými návštevníkmi", za ktorých osobne považujem len harvestory. Nič iné multifunkčné sa tam ani nepohybuje.

Bazin

to FunTTomas:
28.10.2013 som prechadzal na Popradske ple.okolo tabule Multifunkcny chodnik Smrekovec- Hola Uboc a zakaz tam nebol, tak ako je povoleny alebo nie??

Zdenči

Ak bude oblasť potom vyzerať tak, ako na Kysuciach, tak ďakujem pekne za takú podporu. Jeden hororub vedľa druhého.

FunTTomas

zdenci: veď podporili ťažbu dreva vo vidieckej oblasti, ktorá patrí pod národný park...

Zdenči

čo má táto cesta spoločné s podporou vidieka? jááááj...Slovakistan...tie peniaze by sa mohli oveľa lepšie investovať

Peter Miler

Chodím na Popradské často a
s tým chodníkom je to stále tak. Možno, že až spracujú kalamitu sa to zmení...

FunTTomas

Podobný odrb financovaný EÚ je vybudovaný medzi Vyšnými Hágami a zastávkou TEŽ Popradské pleso, nazvaný "multifunkčný chodník" so šírkou 4 m. V lesníckom časopise Tatry bol k tomu hrdý článok, na čo všetko bude multifunkčne využívaný (prechádzková trasa, cyklochodník, bežecká trasa, protipožiarna cesta, zvážnica na odvoz kalamity) a keď sme za redakciu oslovili ŠL TANAP-u, nech nám dajú priebeh chodníka v mape (chceli sme ho zakresliť do turistickamapa.sk, tak to odmietli zverejniť, lebo tam prebieha zázračné slovné spojenie "spracovanie kalamity" (seriózna ťažba dreva) a môže dosť ku stretom s ľudmi (úraz). Tak sa razom z multifunkčného chodníka stala lesná cesta a nikoho tam nepustia, leto tam zakázali vstup.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky