Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľký Rozsutec od Tlstej hory

Diskusná téma K fotke: Veľký Rozsutec od Tlstej hory

Dnes bolo krásne slnečné počasie. Vo výške 1200 m n. m. síce už bol mokrý sneh, ktorý ja dva-krát nemusím, ale tie výhľady, tie odsunuli tento nedostatok do úzadia. Škoda len toho, že polkruhová vyhliadka, na ktorú som sa tešil, neexistuje. Pre tento záber Veľkého Rozsutca som prekutral a presnoril, čo som vládal a mohol, a našiel som iba malé okienko medzi konármi. Vyhliadka bola zaznačená do turistickej mapy zrejme ešte vtedy, keď na západných svahoch Tlstej hory neboli buky a smreky také vysoké ako je tomu dnes. Keby tomu tak nebolo, zvečnil by som hrebene Malej Fatry, od Suchého cez Malý a Veľký Kriváň, Chleb, Steny až po Stoh, Rozsutec a Osnicu. Júúúj, tie boli krásne. Výhľady, ktoré boli tiež chrumkavé a dali sa v kľude odfotiť, boli na opačnej strane, pri výstupe na Tlstú horu: ZT, VT, Choč a NT.

Samuraj

Ďakujem za cenné informácie. Inak tam hore pod Tlstou horou je niečo ako náhorná plošina, ktorá má podlhovastý tvar. Kde-tam na nej rastú vysoké smreky a medzi nimi pokračuje červená TZ na Chabzdovú. Pôsobí to impozantne. Kto tam ešte nebol, tomu to vrelo odporúčam!

Aďo.4

My sme išli od Chabazdovej smerom na Tlstú horu..Prechádzal som jedným úsekom cez hrebeň mimo značky,ale ten už bol zarastený stromami a nebol odtiaľ žiadny výhľad..Ale či to bol Vtáčnik,tak to netuším..Ešte sa v týchto častiach dosť ťažilo drevo.Miestami tam bol rozbitý chodník a urobené zvážnice,tak sme sa obávali,aby sa nám nestratila značka.

Samuraj

:) - so zoom-om som maximálne spokoný. Aďo a neboli ste vtedy vlani pozrieť aj vyhliadku o kus ďalej na Vtáčniku? Tam má byť podľa mapy dokonca 360 stupňová, no včera som to už nestihol omrknúť.

Aďo.4

Dobre Ti to zoomuje..Máš pravdu s výhľadmi na Tlstej hore,že sú už obmedzené. Boli sme tam minulý rok,ale keďže sme boli na vrchole v nízkej oblačnosti,tak nám to až tak nevadilo..

Samuraj

Ďakujem. To sa ľahko fotí, keď je Rozsutec fotogenický z každej strany :) Farby som trošku upravil v lightroome. Jasneže budú ďalšie fotky...

Dzakomoo

veľmi pekný pohľad! akurát troochu divné farby, si mal asi silné (proti)svetlo z ľavej strany. a teším sa na ďalšie fotečky s výhľadmi, ktoré spomínaš v poslednej vete popisu :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky