Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Podvečer za Zohorom

Diskusná téma K fotke: Podvečer za Zohorom

Pohľad z vedľajšej cesty medzi obcami Zohor a Vysoká pri Morave, počas príjemného podvečera. Oblohu a krajinu sfarbili lúče zapadajúce slnka, teplota príjemných 17°C. Na pozadí vidieť hrebeň Malých Karpát, napravo vytŕča Devínska Kobyla.

Aďo.4

Vladimír dík za info.Ja som začínal až zonerom 12 a mám pocit,že takéto možnosti farieb mi to nedáva..
V takých farbách, ako dávaš Ty fotky,tak to vie tuná len pár ľudí..
Veľmi sa mi páčia...Hoci nefotíš veľké hory,aj tak upútajú svojou kvalitou.Viem,že je to hlavne o fotení a sem -tam aj o tom experimentovaní v editore..Ešte raz ďakujem..

Vladvlad

Aďo: používal som Zoner photo studio 11. Má celkom dosť možností. Skús si pozrieť čo spravia také prechodové filtre (tmavý na stmavenie oblohy, biely na zosvetlenie popredia), pri ich rôznej intenzite.
Potom taký kontrast, teplota farieb, krivky, úrovne,...
Ono treba skúšať, čo aká "funkcia" spraví s fotkou a tak sa dá naučiť niečo nové.
Neexistuje na to nejaká univerzálna rada. Proste ako sa ti páči fotku spracovať/nespracovať, tak je. Máš pekné fotky, len tak ďalej. Najdôležitejšie je aj tak fotiť a mať z toho radosť.

Aďo.4

Vladimír, asi málo fotiek je priamo z foťáku na hikingu. Ja používam zoner,ale už novšie verzie takúto úpravu nedosiahnu..Aká asi verzia zoneru by to mohla robiť..Dík za info..

Vladvlad

Tu sa bicykel hodil, nenápadne dať do fotky :)

Pôvodne som nechcel ísť včera von, ale reku aspoň na chvíľu.
janica: Morava je asi vyliata (nevidel som ju priamo), do Vysokej sa teda nedá ísť. Ja som ale išiel okolo kanála Maliny mapy.hiking.sk/?trasa=I7xSG je to príjemná lúčna cesta.

Aďo: Nech ťa nemýli, fotky čo vidíš, nie sú priamo z foťáku, na porovnanie, pred a po úprave: img33.imageshack.us/…/spoluc.… používam Photoshop 5. Bezplatná trial verzia je na 30 dní zdarma. Ale podobne by poslúžil aj bezplatný Zoner v nejakej staršej verzii.

Aďo.4

a ja som o LX5 uvažoval..Ak sa ešte môžem spýtať,tak v akom programe edituješ fotky..? Tvoje fotky zo všetkých foťákoch majú pekné teplé-sýte farby...

Janica

veru aj ja čumím na tú zelenú :)... a morava nieje vyliata ? ešte som tam nebola tento rok ...

Daulagiri

Normálne sa ma až nechce veriť že toto je tohoročná fotka - toľko zelenej :-)

Vladvlad

Vďaka aďo.
LX5 som si zaobstaral kvôli ušetreniu miesta v batohu a aj pre jeho nižšiu váhu oproti FZ18.
Nie len na bicykli sa dá výmenou komponentov znížiť váha, ale aj upgradom "batožiny" :)
Čiže -136g dole :)))
Celkovo je to fajn, som spokojný, keďže viem čo od daného foťáka očakávam, čo mi vie poskytnúť a aké sú jeho limity.

Aďo.4

Pekné..Vidím,že aj LX5 dobré fotí...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky