Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pohľad budúcnosti?

Diskusná téma K fotke: Pohľad budúcnosti?

Stane sa skutočnosťou tento pohľad z najvýchodnejšej časti Nízkych Tatier na protiľahlý masív Trsteník (Trestník) nad Telgártom? Na hrebeni Stolických vrchov je zámer postaviť veterný park. Odkaz na rozbehnutú diskusiu je vo fóre k tejto fotomontáži.

Tono

No tak toto sa hadam nestane, lebo toto by doslova dokalicilo tento krasny kut Slovenska!

Mato_d

Nezda sa mi, ze by tie veterne elektrarne boli v mierke, sak podla tejto fotomontaze by boli cez 200m vysoke... ;D

Funttomas

Jednoduchá fotomontáž demonštruje len časť územia, ktoré má pokryť veterný park. Podľa plánu majú takmer sto metrov vysoké veterné turbíny siahať aj mimo záber (smer Telgártska priehybka).

MatusM

Zaujimave, ze sa pre skupinu turbin zauzivalo slovo "park". Co to ma s parkom spolocne?

Fashoun

no, dufam ze sa tejto skazy nedozijeme...
mame toho na slovensku velmi vela pekneho, ale naco to dokalicit niecim, co len zaplni niekomu vrecka?!...

Daulagiri

Pridávam sa k názorom, aby sa takéto ohavy v týchto miestach nepostavili, je to otrasné :-(

PeterS

Mládenci, vysvetlite to miestnym, ktorí sa tešia na lacnú elektrinu! Osobne sa mi to tiež hnusí podobne ako iné elektrárne (BTW. vodné elektrárne tiež menia ráz krajiny, ľudské osudy ako aj klimatické pomery), ale nikto svietiť petrolejom nebude. Kto chce zažiť les veterných elektrární, nech absolvuje cestu vlakom z Petržalky do Viedne. Tiež sa nedá povedať, že by zvyšovali atraktivitu Panónskej nížiny, ktorá je pre hornaté Rakúsko rovnako exotická ako pre nás Tatry.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky