Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Škótskou vysočinou II.

Diskusná téma K článku: Škótskou vysočinou II.

Po viac-menej lesnatej a rovinatej časti West Highland Way konečne prichádzame do skutočnej vysočiny. Slnečné dni sú však za nami, rovnako aj bezstarostné rána a večery bez škótskej špeciality zvanej midges. Prvý raz stretávame väčšie množstvo turistov a dostávame sa do civilizácie v podobe dedín Tyndrum a Kinglochleven.

Michal

Ahoj. Zdravim primo ze Skotska:-) Nejakou dobu tu s pritelkyni zijeme a WHW jsme taky dali (letos v cervnu). Ale je tu spousta zajimavejsich treku!!! WHW mi prijde precpana turisty. Je pro Skoty "posvatna" a ten kdo ji ujde, je pan nekdo:-) Taky ve FW kazdeho, kdo tuto trasu dojde, placaji skoro po ramenou a oslavuji ho:-)
Ale takovej sever Skotska, to je nadhera. Urcite bych doporucil Cape Wrath Trail. Absolutne uzasne. Sli jsme to taky letos v cervnu. Teda vetsi cast. Bohuzel zraneni nedovolilo. Naprosta divocina, kde nekolik dni nemusite potkat cloveka. Jen same ovecky, hory, neuveritelne zelena trava a divoke reky (ktere se dost casto musi brodit).
Moc krasny je ostrov Skye. Ale tam doporucuji jet mimo sezonu, protoze je to turisticky raj. Ale Skotove rikaji, ze Skye je nejkrasnejsi v zari a kvetnu.
Jinak spousta lidi do Skotska nejezdi hlavne kvuli cenam. Nevim proc, ale kazdy si mysli, ze je tu nejak silene draze. Neni to tak hrozny. Drahe jsou tu sluzby (ubytovani, doprava). Ale i na tom se da usetrit, kdyz clovek vi jak. Jidlo je tu stejne "drahe" jako v CR. V Tescu je jeste levnejsi. Stanovat se na jednu noc da vsude. WHW vede sice NP, ale jsou tam mista urcena pro stanovani. Navic jsou na ceste tusim dve utulny.
Jestli nekdo planuje trek po ve Skotsku, doporucuji nasledujici web:
walking.visitscotland.com/
Pripadne hlavni web:
visitscotland.com/

Oficialni web WHW je:
west-highland-way.co.uk/

V pripade nejakych dotazu rad poradim...viz mail, nebo web.

Skotsko se musi videt!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov