Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: na kopčeku jedľa stoji

Diskusná téma K fotke: na kopčeku jedľa stoji

ako strážca dedinky. Cesta, vchádzajuca do Opátky sa pred kostolom delí na 2, vytvára Y. Po ľavej strane ide modrá TZ, vedúca od Ružínskej priehrady a pokračuje až na Kojšovskú hoľu, krásny to výhľadový kopeček. Pravá strana tu síce nemé TZ, no dá sa ňou po neznačkovej lesnej ceste napojiť na žltú, ktorá nás dovedie na Lajošku. Na Lajoške sa dá následne výborne pivkovať a posilniť sa dobrým jedlom, potom pokračovať na Jahodnú a do Košíc. Tento chodník je obľúbený pre mnohých turistov.

Muro1

andina ja som nahodou vystihol bus co tam zachadzal :D

Adina

s dopravou do Opátky je dosť problem, cez vikend ešte vačší.
muro :-).

Muro1

Adina super len tak dalej pri propagaci vychodu na Hikingu dostavas +++

Muro1

Ja mam obchodene okolie Volovske vchy a Ciernu horu len v Opatke som len raz bol aj to preto lebo autobus tam mal zachadzku :(

Adina

Tanka, je to trosku zamotane. Ja som v podstate z Košíc, ale nie rodáčka (toho času nútený blavak). V Opátke mám mamku a brašku. Veľmi rada tu chodím, je tu krásna, divoká príroda a úžasny pokoj. Aby videli aj západniari a stredoslováci, ako je na východe krásne, tak ich tu občas stiahnem. Myslím si, že majú pekné aj veselé ... :-) zažitky z vychodu.

Tanka

Adina, a Ty si z KE??? Na Kojsovke je pekne...na hiking zraze sme tiez mali dobru naladu, ale to nebolo pohostenie v bufete, ale priamo na vrchole pri smerovniku...tusim horec vodka to bola a fantasticke buchticky :) dodnes sa mi o nich sniva...:)

Zdenči

Ani nie tak na Kojšovke, ako pod ňou v tom bufete :-) Prišla búrka, tak sa bolo treba niekde schovať :-)

Adina

Na Loreley by sa dalo aj z modrej. Aspom my sme tadial išli. Ale je pravda, že to preto, lebo vtedy sa časti partie uz na Kojšovku nechcelo, tak som ich zobrala na Lajočku a späť do Opátky. Druhá časť partie potom prišla v neskutočne dobrej nálade. Asi sa im na Kojšovke veeeelmi pačilo... :-).

Adina

Kopček je v reali krajší ako na fotečke.
Hodili by sa nejake smerovky aspom ku zltej :-).

Tanka

pozeram, ze na vyhliadku Loreley je uz vyznackovany cervenou znackou chodnik...v nedelu sme tam mali namierene ale dosli sme len po Lajošku, bola este kopa snehu, nohy sa miestami zabarali az, a kamoska mala iba take textilne semisove topanky,tak zo sucitu sme nepokracovali dalej od Lajosky...ale pozeram ze od Lajosky na Loreley je to po znacke dost obchadzkova trasa, ja by som odbocila skor...:)

Nsvetozarov

By mohli dať na Lajošku zelenú značku odtiaľ aby som sa cestou nestratil. Mimochodom, toto je môj obľúbený kopček. V lete tu zbieram vo vysokej tráve lesné jahody, ktorých je tu neúrekom. Len škoda, že niekedy tento kopček pokosia a s ním aj tieto chutné červené dobroty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky